Gradonačelnik obišao sistem za navodnjavanje – Kap po kap

0

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić i sekretar za poljoprivredu Aleksandar Janković posetili su opštinu Grocka povodom završetka druge faze u navodnjavanju „Kap po kap“.

Rukovodstvo opštine Grocka, na čelu sa predsednikom Skupštine opštine Spasojem Živanović i zamenicom predsednika opštine Jasminom Mandić sačekali su ih na crpnoj stanici na obali Dunava u Grockoj. Rukovodstvo grada i opštine zajedno je obišlo postrojenje, uz stručno objašnjenje izvođača radova, a zatim su se od Grocke do Pudaraca prevezli Lastinim autobusom, gde se nalaze bazeni sa vodom. Tamo su ih sačekali lokalni poljoprivrednici kojima je izvođač radova predstavio kompletan projekat navodnjavanja „Kap po kap“.

U razgovoru sa poljoprivrednim proizvođačima, gradsko rukovodstvo je obećalo da će ova faza biti kompletirana za mesec dana kada će voda biti dovedena u šahte do njihovih njiva o trošku grada. Ono što preostaje poljoprivrednicima je samo da razvedu sistem po voćnjacima. Tom prilikom Gradonačelnik je obećao da će grad za prvu godinu snositi troškove vode, što znači da će poljoprivrednici imati vodu besplatno godinu dana. Na taj način će se bolje sagledati ekonomska isplativost celog ovog sistema.

Rukovodstvo opštine Grocka podržalo je stavove poljoprivrednih proizvođača i obećalo da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi im pomoglo u razvijanju voćarstva kao osnovne poljoprivredne grane na našoj opštini.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka