Upozorenje očekuje nas pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda

0

Prema aktu Sektora za Vanredne situacije od 21.06.2018. godine, i na osnovu narandžastog upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda na vremenske nepogode za područije RS za 22.06.2018. godine koji glasi:
„Noblačenje koje će u petak u ranim jutarnjim satima zahvati severne i zapadne delove Srbije, tokom pre podneva i sredinom dana proširiće se i na ostale predele uslovljavajući kišu, pljuskove grmljavinu, osetan pad temperature kao i jak, povremeno olujni vetar, usled premeštanja hladnog fronta preko područija Srbije. U zoni fronta lokalno imtezivni pljuskovi sa grmljavinom i kratkotrajna pojava sugradnice i grada. Za vikend i početak sledeće sednice hladnije, sa temperaturom ispod proseka u večinim mestima Republike Srbije, od 19* do 23*S.“
Imajući napred navedeno u vidu, a u cilju preduzimanja preventivnih i operativnih mera zaštite i spasavanja stanovništva i materijalnih dobara na terenu, potrebno je preduzeti sve neophodne mere koje su predhodnim upozorenjem definisane i ukazano na Vaša postupanja u slučaju rizika od moguće pojave opasnosti od poplava i ekstremnih vremenskih nepogoda.
Naročito obratiti pažnju na sprečavanje mogućih pojava “ urbanih poplava“ u naseljenim mestima, bujica, pojava odrona i moguće aktiviranje klizišta.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka