Повећање прилика за запошљавање сезонских радника

0

У програму Владе Републике Србије, у оквиру реформе радног законодавства, али и у циљу смањења сиве економије, напоменуто је да ће бити донет Закон о привременом ангажовању на сезонским пословима и да ће на тај начин бити легализовани сезонски радови чиме ће, само у пољопривреди, преко 300.000 лица бити уведено у легалне привредне токове. То подразумева увођење електронског система за једноставно пријављивање сезонског рада, по узору на модел држава из окружења.

Тим поводом Министарство пољопривреде, Министарство финансија, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и Отворени регионални фонд за модернизацију општинских услуга Немачке агенције за међународни развој (ГиЗ) су потписали Меморандум о сарадњи на реализацији пројекта ‘’Повећање прилика за запошљавање сезонских радника’’ .

Један од пројектних задатака је организација Инфо дана у појединим локалним самоуправама на којима ће бити најављен нови систем, односно механизам за поједностављено запошаљавање и поједностављену уплату доприноса и пореза за сезонске раднике.
Инфо дан у Гроцкој, одржаће се у четвртак, 2. новембра, у великој сали Скупштине градске општине Гроцка, са почетком у 12 часова.

Позивамо све власнике пољопривредних газдинстава, као и сезонске раднике, да присуствују скупу и упознају се са овим пројектом.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка