Povećanje prilika za zapošljavanje sezonskih radnika

0

U programu Vlade Republike Srbije, u okviru reforme radnog zakonodavstva, ali i u cilju smanjenja sive ekonomije, napomenuto je da će biti donet Zakon o privremenom angažovanju na sezonskim poslovima i da će na taj način biti legalizovani sezonski radovi čime će, samo u poljoprivredi, preko 300.000 lica biti uvedeno u legalne privredne tokove. To podrazumeva uvođenje elektronskog sistema za jednostavno prijavljivanje sezonskog rada, po uzoru na model država iz okruženja.

Tim povodom Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo finansija, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Otvoreni regionalni fond za modernizaciju opštinskih usluga Nemačke agencije za međunarodni razvoj (GiZ) su potpisali Memorandum o saradnji na realizaciji projekta ‘’Povećanje prilika za zapošljavanje sezonskih radnika’’ .

Jedan od projektnih zadataka je organizacija Info dana u pojedinim lokalnim samoupravama na kojima će biti najavljen novi sistem, odnosno mehanizam za pojednostavljeno zapošaljavanje i pojednostavljenu uplatu doprinosa i poreza za sezonske radnike.
Info dan u Grockoj, održaće se u četvrtak, 2. novembra, u velikoj sali Skupštine gradske opštine Grocka, sa početkom u 12 časova.

Pozivamo sve vlasnike poljoprivrednih gazdinstava, kao i sezonske radnike, da prisustvuju skupu i upoznaju se sa ovim projektom.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka