Novogodišnji koncert učenika OMŠ “Nevena Popović” iz izdvojenog odeljenja iz Vrčina

0

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Vrčinu, sinoć su učenici i nastanici izdvojenog odeljenja Osnovne muzičke škole „Nevena Popović“, iz Vrčina organizovali koncert, povodom predstojećih praznika.

Koncertu su ispred lokalne samouprave prisustvovali predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović sa suprugom, zamenica predsednika opštine Grocka Živadinka Avramović, članovi Veća: Živadin Mitrić, Zoran Kojić i Vladimir Teofilović, kao i odbornici u Skupštini opštine Grocka Ljiljana Marinković i Darko Prošić.

Iznenađenje je bio nastup benda muzičke škole, koji je nastao na inicijativu direktorke OMŠ „Nevena Popović“ Branke Ivković-Petronić i profesora Branka Trijića. Naime, osmišljen je školski projelat “Ritam srca”, po kojem je ova muzička škola prva u Srbiji koja je uvela popularnu muziku za decu. Nastavnici su se odazvali volonterskom radu, ali je bio potreban novac za električne i bas gitare, bubnjeve , kao i ostale muzičke instrumente, te je finansijska sredstva za kupovinu opreme donirala gradska opština Grocka , na čelu sa predsednikom opštine Dragoljubom Simonovićem.
Projekat se realizuje od pre mesec i po dana, a rezultat rada je sinoćni koncert na kom su se smenjivali bendovi, prateći kako dečje pesme predškolaca, tako i etno numere, pa i pop i rok pesme.
U znak zahvalnosti za pomoć pri realizaciji ideje, direktorka škole Branka Ivković-Petronić uručila je predsedniku Simonoviću paketić sa domaćim proizvodima (iz Srpske kuhinje), a deca su mu odsvirala i otpevala njegovu omiljenu numeru “Crni leptiru”.

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka