Новогодишњи концерт ученика ОМШ “Невена Поповић” из издвојеног одељења из Врчина

0

У Основној школи „Свети Сава“ у Врчину, синоћ су ученици и настаници издвојеног одељења Основне музичке школе „Невена Поповић“, из Врчина организовали концерт, поводом предстојећих празника.

Концерту су испред локалне самоуправе присуствовали председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић са супругом, заменица председника општине Гроцка Живадинка Аврамовић, чланови Већа: Живадин Митрић, Зоран Којић и Владимир Теофиловић, као и одборници у Скупштини општине Гроцка Љиљана Маринковић и Дарко Прошић.

Изненађење је био наступ бенда музичке школе, који је настао на иницијативу директорке ОМШ „Невена Поповић“ Бранке Ивковић-Петронић и професора Бранка Тријића. Наиме, осмишљен је школски пројелат “Ритам срца”, по којем је ова музичка школа прва у Србији која је увела популарну музику за децу. Наставници су се одазвали волонтерском раду, али је био потребан новац за електричне и бас гитаре, бубњеве , као и остале музичке инструменте, те је финансијска средства за куповину опреме донирала градска општина Гроцка , на челу са председником општине Драгољубом Симоновићем.
Пројекат се реализује од пре месец и по дана, а резултат рада је синоћни концерт на ком су се смењивали бендови, пратећи како дечје песме предшколаца, тако и етно нумере, па и поп и рок песме.
У знак захвалности за помоћ при реализацији идеје, директорка школе Бранка Ивковић-Петронић уручила је председнику Симоновићу пакетић са домаћим производима (из Српске кухиње), а деца су му одсвирала и отпевала његову омиљену нумеру “Црни лептиру”.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка