Овогодишње 54. „Грочанске свечаности“ су обележене кроз богат и разноврстан програм који се традиционално завршио проглашењем победника у такмичењу „Златни котлић Дунава“ и концертом народне музике.
Ове године у кувању рибље чорбе се надметало 36 екипа из целе Србије, које су бориле да освоје следеће награде:
- За треће место награда је казан од 6 литара и пехар
- За друго место награда је казан од 10литара и пехар
- За прво место награда је пента од 6 КС ЈАМАХА, казан од 16литара и пехар,
Овогодишњи стручни жири радио је у следећем саставу:
- Председник жирија, Дарио Чеко, некадашњи шеф кухиње Емили Гарден, главни кувар хотела Славија Лукс, сада ради као кувар у ресторану Ловац у Београду;
- Радивој Димић из Врчина, кувар и победник више такмичења у кувању рибље чорбе; некадашњин радник ресторана Виногради;
- Мирјана Јанковић из Удружења жена Бегаљица, удружење жена је добитник многих награда на такмичењина у кувању традиционалних јела како у земљи тако и у иностранству;
- Халас Јожеф из Гроцке, такође победник више такмичења у кувању рибље;
- Милорад Живановић кувар из Гроцке, вишегодишњи учесник у такмичењу у кувању рибље чорбе.
Треће место освојила је чорба број 6 коју је спремио Верољуб Глишовић из Гроцке, а награду му је уручио Александар Рајковић, члан општинског Већа.
На другом месту била је чорба број 19 коју је спремио Небојша Грмуша из Сутјеске, а награду му је уручио Мирољуб Јевтић, помоћник председника општине Гроцка.
Прво место освојила је чорба број 20 коју је спремио Љубиша Шарац из Лазарева а коме је награду уручио председник ГО Гроцка, Драган Пантелић.
Спонзор овогодишњег „Златног котлића Дунава“ била је прехрамбена индустрија „Алева“ а.д. из Новог Кнежевца која је за победнике обезбедила и посебне пакете својих производа.
Након проглашења овогодишњих победника уследио је традиционални концерт народне музике. Ове године пред публиком наступила је Дара Бубамара. 54. „Грочанске свечаности“ затворене су спектакуларним ватрометом.