Izabran „Zlatni kotlić Dunava“ 2022

0

Ovogodišnje 54. „Gročanske svečanosti“ su obeležene kroz bogat i raznovrstan program koji se tradicionalno završio proglašenjem pobednika u takmičenju „Zlatni kotlić Dunava“ i koncertom narodne muzike.

Ove godine u kuvanju riblje čorbe se nadmetalo 36  ekipa iz cele Srbije, koje su borile da osvoje sledeće nagrade:

  • Za treće mesto nagrada je  kazan od 6 litara  i pehar
  • Za drugo mesto nagrada je   kazan od 10litara i pehar
  • Za prvo mesto nagrada je  penta od  6 KS  JAMAHA, kazan od 16litara i pehar,

Ovogodišnji stručni žiri radio je u sledećem sastavu:

  1. Predsednik žirija, Dario Čeko, nekadašnji  šef kuhinje Emili Garden, glavni kuvar hotela Slavija Luks, sada radi  kao kuvar u restoranu Lovac u Beogradu;
  2. Radivoj Dimić iz Vrčina, kuvar i pobednik više takmičenja u kuvanju riblje čorbe; nekadašnjin radnik restorana Vinogradi;
  3. Mirjana Janković iz Udruženja žena Begaljica, udruženje žena  je dobitnik mnogih nagrada na takmičenjina u kuvanju  tradicionalnih jela kako u zemlji tako i u inostranstvu;
  4. Halas Jožef iz Grocke, takođe pobednik više takmičenja u kuvanju riblje;
  1. Milorad Živanović kuvar iz Grocke, višegodišnji učesnik u  takmičenju u kuvanju riblje čorbe.

 

Treće mesto osvojila je čorba broj 6 koju je spremio Veroljub Glišović iz Grocke, a nagradu mu je uručio Aleksandar Rajković, član opštinskog Veća.

Na drugom mestu bila je čorba broj 19 koju je spremio Nebojša Grmuša iz Sutjeske, a nagradu mu je uručio Miroljub Jevtić, pomoćnik predsednika opštine Grocka.

Prvo mesto osvojila je čorba broj 20 koju je spremio Ljubiša Šarac iz Lazareva a kome  je nagradu uručio  predsednik GO Grocka, Dragan Pantelić.

 

Sponzor ovogodišnjeg „Zlatnog kotlića Dunava“ bila je prehrambena industrija „Aleva“ a.d. iz Novog Kneževca koja je za pobednike obezbedila i posebne pakete svojih proizvoda.

Nakon proglašenja ovogodišnjih pobednika usledio je tradicionalni koncert narodne muzike. Ove godine pred publikom nastupila je Dara Bubamara. 54. „Gročanske svečanosti“ zatvorene su spektakularnim vatrometom.

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka