Завршетак радова на изградњи капеле на гробљу у Врчину

0

Јуче је било свечано отварање поводом завршетка радова на изградњи капеле на гробљу у Врчину, која носи нозив „Пренос моштију Св.Николаја“. На иницијативу председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића а уз помоћ грађана и привредника Врчина, општине Гроцка и цркве успешно је реализован пројекат изградње капеле. Поред изградње капеле, у потпуности су завршени и радови на партерном уређењу окружења објекта, као што су стазе, мобилијар и зеленило.

Полако се испуњава обећање грађанима да ће свако место на нашој општини у догледно време имати своју капелу и уређени простор за помен и сећање на наше претке. У Врчину, после годину дана заједничког рада то се и постигло – а на задовољство грађана Врчина, прва капела је изграђена баш овде.

Подсећамо Вас да је први корак ка изградњи капеле била донаторска вечера, где су прикљупљена укупна средства у износу од преко 24 000 евра. Такође да је за њену изградњу поред новчаних средстава уложино доста снаге, воље и енергије грађана Врчина.

Драгољуб Симоновић, председник општине Гроцка, свечано је отворио капелу и том приликом истакао је снагу и резултате заједништва који се полако виде и код наших суграђана. Поред изградња капеле у Врчину као пример заједничког рада грађана председник је навео изградњу пристана за прекоречни превоз скелом  у насељу Ритопек.

Раца Аврамовића, председника МЗ Врчин,  је свима онима који су дали свој допринос на изградњи капеле, уручио захвалнице.

 

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка