Završetak radova na izgradnji kapele na groblju u Vrčinu

0

Juče je bilo svečano otvaranje povodom završetka radova na izgradnji kapele na groblju u Vrčinu, koja nosi noziv „Prenos moštiju Sv.Nikolaja“. Na inicijativu predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića a uz pomoć građana i privrednika Vrčina, opštine Grocka i crkve uspešno je realizovan projekat izgradnje kapele. Pored izgradnje kapele, u potpunosti su završeni i radovi na parternom uređenju okruženja objekta, kao što su staze, mobilijar i zelenilo.

Polako se ispunjava obećanje građanima da će svako mesto na našoj opštini u dogledno vreme imati svoju kapelu i uređeni prostor za pomen i sećanje na naše pretke. U Vrčinu, posle godinu dana zajedničkog rada to se i postiglo – a na zadovoljstvo građana Vrčina, prva kapela je izgrađena baš ovde.

Podsećamo Vas da je prvi korak ka izgradnji kapele bila donatorska večera, gde su prikljupljena ukupna sredstva u iznosu od preko 24 000 evra. Takođe da je za njenu izgradnju pored novčanih sredstava uložino dosta snage, volje i energije građana Vrčina.

Dragoljub Simonović, predsednik opštine Grocka, svečano je otvorio kapelu i tom prilikom istakao je snagu i rezultate zajedništva koji se polako vide i kod naših sugrađana. Pored izgradnja kapele u Vrčinu kao primer zajedničkog rada građana predsednik je naveo izgradnju pristana za prekorečni prevoz skelom  u naselju Ritopek.

Raca Avramovića, predsednika MZ Vrčin,  je svima onima koji su dali svoj doprinos na izgradnji kapele, uručio zahvalnice.

 

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka