Završeno savetovanje poljoprivrednika

0

U Velikoj sali Skupštine opštine danas je završno savetovanje poljoprivrednika kao važan sastavni deo tradicionalnih „Gročanskih svečanosti“. Kao i svake godine, eminentni stručnjaci iz oblasti voćarstva održali su predavanja o aktuelnim temama.

Na temu navodnjavanja i ishrane voćaka u semi aradnim uslovima govorio je prof. dr Boban Đorđević. Nakon toga, na temu savremenih sortimenata trešanja prisutnima je govorio prof. dr Dragan Milatović. Profestor dr Gordan Zec upoznao je prisutne o izboru podloga za intenzivnu proizvodnju trešanja.

Nakon pauze i razmene inskustava u neformalnoj diskusiji savetovanje je nastavljeno na temu Sortimenta i tehnologije gajenja stonih sorti grožđa o kojima je govorio prof. dr Zoran Pržić. Potom je prof. dr Tomo Milošević govorio na temu uticaja podloge na vegetativni rast, prinos i krupnoću plodova višnje sorte „Šumadinka“.

Za kraj ovogodišnjeg savetovanja o izboru optimalnog sistema za gajenje šljive i poređenje sistema piramida, vaza i vreteno govorio je doc. dr Ivan Glišić.

 

Fotografije sa ovogodišnjeg savetovanja možete pogledati OVDE.

 

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka