Завршене 46.Грочанске свечаности 2013

0

У петак 2. Августа свечано су затворене 46. Грочанске свечаности 2013.
Програмзавршног дана Грочанских свечаности био је разнолик. У раним јутарњим часовима на обали Дунава одржано је такмичење сениора у спортском риболову, а од 10,00 часова и дечије такмичење у спортском риболову.
Прво такмичење у спремању ловачког гулаша стартовало је у 16,00 часова на обали Дунава док се истовремено у центру одигравало такмичење у борилачким вештинама каратеу, кик-боксу и џудоу. Златни котлић Дунава 2013 – такмичење у кувању рибље чорбе почело је у 17,00 и окупило је 52 екипе из Србије и Босне и Херцеговине.
На Дунавском кеју у 20,00 часова почео је свечани део програма. На самом почетку , гледаоци су могли да виде дечију модну ревију домаћих произвођача гардеробе. У наставку вечери уследио је богат естрадни програм, у којем су учешће узели: победница такмичења певача аматера Биљана Савић, Бојан С, Александра Дабић, Катарина Живковић, Екстра Нена и Игор Лугоњић.
Исте вечери, након проглашења победника у спремању рибље чорбе, Градска општина Гроцка искористила је прилику да Предрагу Јанковићу Змају уручи плакету, чамац и риболовачку опрему за несебичан у јуначки подвиг у спречавању еколошке катастрофе у марту ове године у Гроцкој.
На овај начин ,Градска општина Гроцка искористила је прилику да, поред награде коју је добио за „Еколошки подвиг године“,коју додељује радио Београд захвали Змају за све оно што већ деценијама чини за Гроцку и њене грађане.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка