Završena akcija „Siđi do reke“ uređenja šetališta na Dunavu

0

U 15. časova simboličnim otkrivanjem donatorske table na Dunavskom šetalištu u Grockoj, predsednik opštine, Stefan Dilberović je označio završetak ovogodišnje akcije uređenja priobalja.

Ova akcija je jedan u nizu uspešnih primera saradnje lokalne samouprave sa privatnim sektorom i građanima, koji je u povoju i koji treba slediti. Na ovaj način se finansira uređenje javnih prostora u razvijenijim sredinama, a po istom modelu grad Beograd uskoro počinje uređenje fasada i urbanih džepova. Uz pomoć donacija privatnih firmi i preduzeća, pojedinaca i lokalnih institucija finansirani su kompletni radovi i opremanje keja sa 22 klupe i 11 kanti za smeće vrhunskog kvaliteta. Sem toga, šetalište je očišćeno od višegodišnjih naslaga zemlje i mulja, oprano, a trava pokošena. Zasađen je i drvored Sibirskog bresta koji počinje da olistava i nadamo se da će za koju godinu šetalište biti nalik prelepom Zemunskom.

Privatne firme koje su učestvovale u akciji pokazale su visoku društvenu odgovornost prema lokalnoj sredini, koja je u našem okruženju retka a u razvijenijim društvima se podrazumeva. U znak zahvalnosti zbog odaziva akciji, predsednik Dilberović je pre donatorskog ručka koji je organizovan na splav-restoranu „Sjaj“ uručio prigodne zahvalnice u ime opštinskog rukovodstva svim donatorima koji su pomogli ovu akciju.

„ Želim da se zahvalim građanima, privrednicima i funkcionerima koji su uzeli učešća u ovoj divnoj akciji. Ovo je primer kako i u ostalim mestima može da funkcioniše saradnja između privrednika, građana i opštine na zadovoljstvo svih. Ovom prilikom pozivam i druge privrednike da uzmu učešća u nekim narednim sličnim akcijama. Odaziv je veći nego što smo očekivali sakupljeno je više sredstava nego što je bilo potrebno a u dogovoru sa donatorima ta sredstva će biti upotrebljena za završetak uređenja platoa Ilije Garašanina preko puta Crkve.“ – istakao je predsednik Dilberović.

Šetalište je posle toliko godina, čak i decenija, konačno uređeno na pravi način i sada predstavlja funkcionalni javni prostor na zadovoljstvo svojih građana koji uživaju u šetnji pored reke. Načinjen je prvi korak ka oživljavanju gročanskog priobalja i njegovih rekreativnih i turističkih potencijala.

Apelujemo na onaj mali procenat građana da se šetalište očuva kako za nas same, tako i za generacije koje dolaze. Ovom prilikom ukazujemo i na činjenicu da je šetelište pokriveno video nadzorom visoke rezolucije kao preventivna mera protiv vandalskog ponašanja.

Akciji „Siđi do reke“ odazvale su se sledeće institucije, privatna preduzeća i pojedinci:

1. Gradska opština Grocka
2. JKP „Gročanski komunalac“
3. JP „Vodovod i kanalizacija“
4. JP „Toplifikacija“
5. Kancelarija za mlade

6. Nova Šumadija
7. Zam plus
8. Caffe 888
9. Gronet multimedija
10. Auto lakiranje „Nedić“
11. Knjižara Bajka
12. Caffe bar Most
13. Fero commerce d.o.o.
14. Vodoterm
15. Brka 95
16. Dušić 93
17. Auto S
18. Pankontinental d.o.o.
19. Farbara „Diznilend“
20. Maks sport
21. Splav restoran „Sjaj“
22. Splav restoran „Sveti Nikola“
23. Remi plus d.o.o.
24. Kimba d.o.o.
25. Gnis SZGUR
26. Meso market
27. Castella Royal
28. Pekara-poslastičarnica „Trpčevski“
29. Svečana sala Snežana / Miboplast
30. Foto king – B / Zi-Zu caffe

31. Stefan Dilberović
32. Spasoje Živanović
33. Dragoljub Simonović
34. Jasmina Mandić
35. Trale M. Radojević / Miča M. Vujić
36. Policijska stanica Grocka

Galeriju slika možete pogledati OVDE

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka