Uspeh učenika Osnovne muzičke škole «Nevena Popović» iz Grocke

0

Na međunarodnom onlajn takmičenju „Glazbena čipka“ iz Idrije u Sloveniji  učestvovali su kandidati iz Velike Britanije, Irske, Mađarske, Francuske, Ukrajine, Moldavije, Poljske, Kine, Filaderfije, Pensilvanije, Bugarske, Izraela, Austrije, Italije, Turske, Španije, Norveške, Litvanije, Nemačke, Rumunije, Slovenije, Tajlanda, Makedonije, Severne Makedonije, Hrvatske, Kosova, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Takmičare je ocenjivao žiri sastavljen od eminentnih profesora iz Holandije, Velike Britanije, Nemačke, Mađarske, Austrije, Italije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Srbije.

Na takmičenju su učestvovali i učenici iz Osnovne muzičke škole «Nevena Popović» iz Grocke odmerivši svoje muzičke sposobnosti na sledećim instrumentima: klavir, klavirski duo, flauta i gitara. Naši učenici su ostvarili izuzetno zapažen rezultat, okitivši i sebe i školu sa jednom 1. i tri 2. nagrade u svojim kategorijama, na ovom velikom takmičenju u kojem je učestvovao veliki broj kandidata iz 29 zemalja sveta.

Takmičari Osnovne muzičke škole «Nevena Popović» iz Grocke su:

–  Helena Đuričić, 4. razred klavira u klase nastavnice Vere Mihok, osvojila je 1. nagradu sa 95 poena

Elena Mijailović, 2. razred flaute u klasi nastavnice Minje Marčetić, osvojila je 2. nagradu

Relja Dedić, 6. razred gitare u klasi nastaavnika Miloša Zubca, osvojio je 2. nagradu

– Klavirski duo «Harmoni» u sastavu: Emilija Đorđević i Marija Marković, obe učenice su 5. razred u klasi nastavnice Vere Mihok, osvojile su 2. nagradu.

Čestitamo od srca našim učenicima: Heleni, Eleni, Relji, Emi i Mariji, kao i njihovim nastavnicima Veri, Minji, Milošu i klavirskom saradniku Milošu Spasiću na izuzetnom zalaganju, upornosti i radu koji su, na kraju i doveli do ovako dobrog plasmana i zapaženih rezultata. Čestitamo i roditeljima učenika bez čije pomoći i podrške ne bi bila moguća realizacija i  učešće na takmičenju.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka