Упркос захтевима за променама, ГО Гроцка задржава начин обрачуна цена одношења смећа

0

Како је у претходном периоду у више наврата дошло до повећања цена на мало нафтних деривата, и како има елемената за повећање цена услуга одношења смећа, Магип д.о.о. је ради ликвидности предузећа Еко Гроцка д.о.о. поново упутио захтев за промену начина обрачуна цена услуга по угледу на суседне општине.

Подсећамо да је у више наврата Магип д.о.о. упућивао захтеве за измену начина обрачуна цена по угледу на околне општине, тј. захтевао обрачун цена по метру квадратном објекта домаћинства. Тај захтев је од стране Градске општине Гроцка поново одбијен јер би дошло до екстремног повећања цена одношења смећа што грађани наше општине не би били у могућности да испоштују. Када би се обрачун смећа вршио према метру квадратном објекта, цене услуга би биле сличне онима у околним општинама, и то:

ГО Лазаревац за кућу од 120м2 наплаћује – 1 320 РСД;

ГО Обреновац за кућу од 120м2 наплаћује – 1 101 РСД;

ГО Младеновац за кућу од 120м2 наплаћује – 687 РСД;

 

Градска општина Гроцка инсистира да се обрачун цене услуга и даље врши по јединици домаћинства, а уз минимално повећање цена услуга, грађани Градске општине Гроцка  ће и даље имати најнижу цену у београдском региону.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка