Uniforme za prvake u OŠ „Sveti Sava“ u Vrčinu

0

Povodom početka uvođenja unificirane školske odeće, Osnovnu školu „Sveti Sava“, u Vrčinu posetili su danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i  gradski menadžer Goran Vesić .

Događaju su takođe prisustvovali zamenica predsednika gradske opštine Grocka Živadinka Avramović, članovi opštinskog Veća Živadin Mitrić i Zoran Kojić, odbornici u Skupštini opštine Grocka Živadinka Petrović i Ljiljana Marinković, kao i predsednik Privremenog saveta Mesne zajednice Vrčin Radomir Avramović.

Osnovna škola „Sveti Sava“, jedna je od prvih škola, koja je  podržala iniciativu da se u osnovne škole uvedu đačke uniforme, a priliku da prvi ponesu odeću sa obeležjem škole pripalo je odeljenju 1-1. Uniforme, u plavim i narandžastim bojama, sa sve sakoima i kravatama za dečake, a suknjicama, dokolenicama i tregerima za devojčice,  kreirala je i donirala dizajnerka Dragana Ognjenović, koja je takođe prisustvovala današnjoj poseti.

U izjavi za medije ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević naglasio je da podržava inicjativu uvođenja školskih uniformi, ali i dodao da je potrebno najmanje dve godine kako bi ta praksa zaživela u svim osnovnim školama u Srbiji.

Gradski menadžer Goran Vesić, ovom prilikom, rekao je da je jedan od prioriteta, uvođenje reda i discipline u školama.

-Želimo da pokrenemo akciju „Besplate škole sportova“ gde bismo angažovali nastavnike fiziičkog vaspitanja, a dece omogućili da se besplatno bave sportom i neguju zdrav način života. Očekujemo da se zaštite termini za koršćenje školskih sala, u periodu od 19 do 21 časa, u komercijalne svrhe, kako bismo ovu akciju mogli da realizujemo- rekao je menadžer Vesić.

Dizajnerka Dragana Ognjenović istakla je da je školka odeća za prvake iz Vrčina proizvedena u Srbiji i da je rezultat rada srpskih tekstilnih radnika.

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka