Tribina „Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa“

0

Tribina „Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa“ Srpskog arheološkog društva, namenjena za predstavnike lokalne samouprave i zainteresovanu javnost opštine Grocka, biće održana u sredu, 26. septembra sa početkom u 13 časova, u sali Gradske opštine Grocka (Bulevar oslobođenja br. 39 u Grockoj).  Predavač je dr Adam Crnobrnja, predsednik Srpskog arheološkog društva.

  Kako zaštititi arheološko nasleđe na teritoriji Grocke? Prezentacija je edukativnog i informativnog karaktera, i sastoji se iz tri tematske celine:

– Izlaganje o arheološkom nasleđu na teritoriji opštine Grocka, sa osvrtom na probleme ugroženih lokaliteta na teritoriji opštine.

– Opšte upoznavanje sa tim šta je arheologija, šta su njeni ciljevi, koji su principi istraživanja, kako izgleda proces rada, itd., kako bi slušaoci stekli osnovnu predstavu o kompleksnosti arheoloških istraživanja.

– Upoznavanje prisutnih sa međunarodnim konvencijama, zakonskom regulativom, okvirima i proceduralnim mogućnostima za aktivno uključivanje u procese zaštite, očuvanja, promovisanja i korišćenja arheološkog nasleđa.

Projektu „Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa“ podršku je pružilo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Ulaz je slobodan. Dobro došli!

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka