Рођење Пресвете Богородице – Мала Госпојина

0

У  Манастиру Рајиновац у Бегаљици, која је посвећена Рођењу Пресвете Богородице јуче је одржана бденије уочи празника, а данас и литургија поводом великог празника Српске Православне цркве-Мале Госпојине.

Манастир Рајиновац посвећен Рођења Пресвете Богородице налази се на 30 km од Београда, у насељу Бегаљица општине Гроцка. Прво писано помињање манастира Св. Рајко датира још из 16. века. Манастир Рајиновац је надалеко чувен по икони Богородице Рајиновачке, која помаже многима који не могу да имају потомтсво. А Господ је овој Светињи подарио и извор чудотворне воде, за коју се верује да помаже код многих обољења. Манастир је активан и у њему живе монахиње.

Свету литургију служио је владика Стефан Шарић, старешина Манастира Свети Сава. Након литургије прошла је литија око Манастира у којој је учествовао велики број верника.

Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић, председник Скупштине општине Гроцка Стефан Дилберовић, заменица председника општине Гроцка Живадинка Аврамовић као и многи други сарадници градске општине Гроцка присуствовали су синоћном бденију и данашњој литургији повод празника Мала Госпојина.

 

 

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка