Ранчићева кућа: Изложба „Свет у мени – свет око мене“ аутора Марије Брановић и Михајла Војновића

0

 

Позивамо Вас да у петак, 9. фебруара 2018. године у 18 часова у Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка, присуствујете отварању изложбе цртежа под називом „Свет у мени – свет око мене“ аутора Марије Брановић и Михајла Војновића.

Приликом отварања изложбе наступиће ученици ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој.

 

Мајсторство се у ликовним уметностима огледа најпре у цртежу. Цртеж и линија као техника, засебни ликовни елемент или изражајно средство на папиру, главни су покретач излагача и аутора млађе генерације. Код Михајла Војновића уочљива је лирика женских ликова и мајки са децом у наручју, окружених илустративним и симболичким детаљима, бајковитошћу… Општи утисак цртежа прати богато ткање линије, која је дескриптивна, илустративна и заводљива. Уметник у црно-белом позитиву стварност види преображено, указујући нам да сагледамо оно чаробно и лепо у нама и око нас.

С друге стране, апстрактни цртежи Марије Брановић стварају композицију која не зависи од визуелних импресија и предложака, али носе богате реминисценције на свет око нас и нарочито, на онај у нама. Уз прецизност линије и сведен колорит, множину детаља и њихову пажљиву обраду, појединачни рад је део личног континуума ухваћеног у тренутку, исказаног на белини дводимензионалног папира. У потрази за утемељењем у свету коме живи, ствара сопствени имагинаријум апстрактних органских облика уклопљених у целину.

Михајло Војновић (1983) рођен је у Београду. Дипломирао је на Академији Спрске Православне Цркве за уметност и конзервацију, смер фрескописац. Излагао је на 3 самосталне и на преко 70 групних изложби у земљи и иностранству. Учествовао је на 2 ликовне колоније. Живи и ради у Београду. Контакт: medomilo@hotmail.com

Марија Брановић (1983) рођена је у Београду. Дипломирала је на Вишој школи ликовних и примењених уметности у Београду, смер графички дизајн. Учествовала је на 3 ликовне колоније, остварила 3 самостална излагања и учешће на преко 60 групних изложби у земљи и иностранству. Живи и ради у Београду. Контакт: marijabranovic@yahoo.com

Изложба траје до 27. фебруара 2018. године.

 

Добро дошли

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка