PRVA NAGRADA ZA OSNOVNU MUZIČKU ŠKOLU „NEVENA POPOVIĆ“ NA 63. REPUBLIČKOM FESTIVALU MUZIČKIH I BALETSKIH ŠKOLA SRBIJE

0

U četvrtak, 9. maja 2019. godine, u MŠ „Milenko Živković“ u Paraćinu nastupila je ekipa Osnovne muzičke škole „Nevena Popović“ na 63. Republičkom festivalu muzičkih i baletskih škola. Festival traje 7 dana, a takmiče se 72 srednje i osnovne muzičke škole.

Takmičenje se odvija u dve kategorije – ekipa solista, gde svaku školu predstavlja 4 kandidata i ekipa kamernog sastava ili orkestra, gde je našu školu predstavljao klavirski duo „Harmoni“.

U prvoj kategoriji našu ekipu su predstavljali sledeći učenici, koji su izvojevali fantastične rezultate:

  1. Nemanja Sarić, 3. razred harmonike, klasa prof. Miljana Madića – 1. nagrada (90 bodova)
  2. Sara Kolaković, 3. razred violine, klasa prof. Danilo Nedeljković, klavirski saradnik prof. Saša Petrić – 1. nagrada (90,28 bodova)
  3. Anja Vukotić, 5. razred klavira, klasa prof. Milana Medoševića – 1. nagrada (91,57 bodova)
  4. Jovana Zurovac, 6. razred flaute, klasa prof. Aleksandre Stevanović, klavirski saradnik prof. Nina Kosanić – 2. nagrada (89 bodova)

            PLASMAN OSNOVNE MUZIČKE ŠKOLE „NEVENA POPOVIĆ“ U PRVOJ KATEGORIJI JE 1. NAGRADA SA 90.21 BODOVA!

            U drugoj kategoriji – kamerni ansambli nastupio je klavirski duo „Harmoni“ u sastavu: Marija Marković i Emilija Đorđević – obe učenice su 3. razred klavira u klasi prof. Vere Mihok. Naš duo je osvojio 2. nagradu (86,57 bodova)!

            PLASMAN OSNOVNE MUZIČKE ŠKOLE „NEVENA POPOVIĆ“ U PRVOJ KATEGORIJI JE 2. NAGRADA SA 86,57 BODOVA!

            Sve navedeno je rezultat jednog dobrog timskog rada, talenta, vežbanja, podrške svih nastavika, a pre svega roditelja, jer bez četvorougla učenik-nastavnik-roditelj-škola nema uspeha, radosti, sreće i dobrih rezultata. A mi smo institucija koja to sve poseduje i zato se iz godine u godinu sve više ističemo.

Žiri Republičkog festivala je sastavljen od 7 profesora iz muzičkih škola Srbije, tako što njih bira Predsedništvo Zajednice muzičkih i baletskih škola, uvidom u njihove radne i profesionalne biografije: Biljana Mirjanić (profesor klavira u MŠ ’’Stevan Mokranjac’’, Kraljevo), Ivan Blagojević (profesor trube u MŠ „Vladimir Đorđević“, Jagodina), Marija Kovačević (profesor violine u MŠ ’’Davorin Jenko“, Beograd), Katarina Milošević (profesor flaute u OMŠ „Petar Konjović“, Beograd),  Pavle Kirćanski (profesor gitare u MŠ „Josif Marinković“, Zrenjanin), Dragana Mitić (profesor solo pevanja u MŠ „Stanislav Binički“, Leskovac), Tanja Pašić (profesor harmonike u OMŠ „Milenko Živković“, Paraćin).

Odabir 4 predstavnika i 1 kamernog ansambla škole nije lak. Da bi se dobila konačna ekipa „A“, koja će predstavljati školu, prethodi niz aktivnosti. Najpre spremiti učenika obaveznu kompoziciju i ostali deo takmičarskog programa. Zatim, proći niz preslušavanja – od stručnih veća do Nastavničkog veća, koje bira najpre 8 najboljih. Nakon mesec dana, opet se organizuje audicija na kojoj Nastavničko veće od 8 kandidata bira 4 predstavnika škole u solo kategoriji. Sve je to ogroman stres kako za učenike i nastavnike tako i za roditelje. Ali profesionalnost zaposlenih u školi i odabir najbolje spremnih kandidata koji će nas predstavljati kao školu, uvek se pokaže kao najbolji izbor.

Stoga, hvala kolektivu na uzajamnoj podršci, slozi i zajedničkom radu. Hvala nastavnicima i učenicima koji ulažu ugromne napore pri iscrpnom svakodnevnom višesatnom vežbanju, hvala roditeljima što podržavaju i ulažu u svoju decu i što nas sve bodre i slave sa nama naše uspehe. Hvala kolegama koji ne moraju, a žele i krenu sa nama na takmičenja kako bi podržali nastavnike i učenike, a samim tim i svoju školu!

Hvala našoj opštini Grocka, koja kad god je u mogućnosti podrži naš rad, bilo kroz afirmisanje naših učenika na raznim manifestacijama i događajima bilo finansijski kroz pomoć pri organizovanju odlaska i boravka na takmičenja.

Još jednom sve čestitke Nemanji, Sari, Anji, Jovani, Mariji i Emiliji, kao i nastavnicima Miljanu, Danilu, Milanu, Aleksandri i Veri na odličnim rezultatima koje su postigli!

 

                                                                                                            Direktor škole

                                                                                                Mr Branka Ivković-Petronić

 

Share.

Leave A Reply

© 2021 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka