Proslava Dana osnovne muzičke škole „Nevena Popović“

0

U sredu 24. aprila u velikoj sali gradske opštine Grocka održana je svečanost povodom obeležavanja Dana škole Osnovne muzičke škole „Nevena Popović“ iz Grocke. Ova proslava je bila prilika da se svi zaposleni u školi i oni koji su u njoj nekada radili prisete početaka i osnivanja škole i njenog razvoja i dosadašnjih uspeha. To su upriličili direktorka škole gospođa Branka Ivković Petronić koja je prisutne u publici u svom govoru podsetila na dosadašnja dostignuća nastavnika i učenika, kao i na mnogobrojne aktivnosti koje škola neguje mimo samog nastavnog procesa kao što je projekat „Ritam srca“ zahvaljujući kom učenici imaju priliku da sviraju u bendu škole. Pored direktorke škole, ispred opštine Grocka obratio se gospodin Živadin Mitrić, član Veća gradske opštine Grocka zadužen za oblast prosvete i obrazovanja. On je u svom govoru, kao svedok osnivanja muzičke škole, podsetio prisutne na to vreme i ambicije tadašnjih zaposlenih i prve direktorke koji su zajedničkim snagama dali sve od sebe da tek osnovana muzička škola dobije svoje mesto među ostalim školama istog profila.

Proslava Dana škole prilika bila je prilika i da se zaposleni prisete pijanistkinje i profesora Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu Nevene Popović po kojoj muzička škola od školske 2017/2018. godine nosi ime. Pored čitanja biografije, u govoru je zaključeno da je autoritet koji stoji iza imena Nevene Popović postavio muzičkoj školi zadatak ka težnjama samo najvišim ciljevima u poslu kojim se bave.

Nakon ovih svečanih govora, usledio je koncert koji je svojim sadržajem bio veoma raznovrstan. Na početku koncerta prisutnima je dobar dan poželeo hor iz klase Solfeđa nastavnice Bojane Đukić kompozicijom „Dobar dan“ Vere Milanković. Nakon ove tačke usledili su učenici koji su svirali na klaviru, harmonici, gitari, flauti, a publika je imala priliku da čuje i učenike odseka za tradicionalno pevanje. Na samom kraju predstavili su se članovi benda „Ritam srca“ koji su podstaknuti velikim aplauzom publike na bis izveli pesmu „Maljčiki“ grupe Idoli.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka