PROMOCIJA KNjIGE „LETNjA ŠKOLA VERONAUKE“ AUTORA IVANA D. KOSTE

0

U petak, 9. juna 2017. godine, u hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Vrčinu, održano je duhovno veče i predstavljanje knjige „Letnja škola veronauke“, autora Ivana D. Koste, u izdanju SPC – eparhije braničevske.

U prepunom hramu dobrih ljudi i poštovalaca lika i dela autora knjige svoja bogata iskustva i viđenja same knjige sa publikom podelili su: Visokoprečasni protojerej-stavrofor prof. Dr Dragomir Sando, profesor Bogoslovskog fakulteta u Beogradu i predsednik Odbora za versku nastavu, kao i Visokoprepodobni iguman manastira Osovice Teofil Dimitrić, uz nesebičnu podršku sveštenstva hrama Svetih apostola Petra i Pavla.

Ispred gradske opštine Grocka promociji knjige prisustvovali su članovi veća Živadin Mitrić, Zoran Markov i Petar Teofilović i odbornica u Skupštini opštini Grocka Živadinka Petrović.

Muzički intermeco između večerašnjih divnih beseda svojom pesmom su ukrasile su učenice Osnovne muzičke škole srpskog tradicionalnog pevanja Ljubica Jovanović, Anja Vukotić i Iva Milićević, koje muzičkoj interpretaciji podučava prof. Suzana Arsić. Kroz akustični prostor hrama odjekivale su numere: „Rasti, rasti moj zeleni bore“, „Čije je ono devojče“ i „Vezak je vezla Djeva Marija“.

Dela autora Ivana Koste predstavljaju jedan studiozan, zapravo iscrpan istraživački rad i optimizam da će se veronauka još više proširiti u obrazovno-vaspitnim ustanovama, sa posebnim akcentom na vannastavnim aktivnostima. Verujemo da ćete u svojim poduhvatima uspeti.

Prisutni su imali priliku da dobiju knjigu sa posvetom autora Ivana Koste, i ovom prilikom sakupljan je prilog za pomoć devojčici Jovani Knežević iz Vrčina za odlazak u Rusiju na lečenje.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka