Privrednici GO Grocka domaćini Ruske delegacije

0

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović je zajedno sa istaknutim privrednicima sa teritorije opštine Grocka danas bio domaćin delegaciji organizacionog komiteta Rusije, koji je u Srbiju došao povodom predstojeće sportsko-privredne manifestacije u Ruskom gradu Novosibirsk. Grocku su posetili Vasil Bermatov, konsultant za ekonomiju i šef ruske delegacije, zatim Dmitri Petrov, konsultant za ekonomiju i turizam, i Mogamed Mirzamagomedov, zadužen za oblast sporta.

Nakon svečanog prijema u prostorijama gradske opštine Grocka i prezentacije privrednog i turističkog potencijala GO Grocka kroz 2 kratka promotivna filma, gosti i njihovi domaćini su nastavili svoje razgovore o budućoj saradnji na terenu. Nakon kratke posete manastiru Rajinovac, obišli su distributivni centar voća i povrća, PDM-a Agro-fruit iz Pudaraca. U Brestoviku su posetili  Voćarsku zadrugu Borovnica koja je orjentisana ka izvozu na tržište Evropske unije, Rusije i Azije a zatim restoran Vinograde sa kojeg se pruža inzvanredan pogled na potencijale koje pruža gročansko dunavsko priobalje i za koje se traže potencijalni ruski investitori.

Pogodni za proizvodnju sitnetičkog pletiva akcionarskog društva Dunav iz Grocke bili su sledeća destinacija za obilazak, a upoznavanje sa privrednim potencijalima opštine završeno je kod porodice Anđelković u Vinči koja se bavi prometom i proizvodnjom materijala i opreme za proizvodnju PVC i ALU stolarije.

Prepuni utisaka sledeći sastanak su zakazali u Novosibirskoj oblasti u Rusiji u novembru mesecu, kada će se i održati najavljeni Biznis forum koji će biti izuzetna prilika za razvoj privrede naše opštine i veće prisustvo na ogromnom ruskom tržištu.

 

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka