Привредници ГО Гроцка домаћини Руске делегације

0

Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић је заједно са истакнутим привредницима са територије општине Гроцка данас био домаћин делегацији организационог комитета Русије, који је у Србију дошао поводом предстојеће спортско-привредне манифестације у Руском граду Новосибирск. Гроцку су посетили Васил Берматов, консултант за економију и шеф руске делегације, затим Дмитри Петров, консултант за економију и туризам, и Могамед Мирзамагомедов, задужен за област спорта.

Након свечаног пријема у просторијама градске општине Гроцка и презентације привредног и туристичког потенцијала ГО Гроцка кроз 2 кратка промотивна филма, гости и њихови домаћини су наставили своје разговоре о будућој сарадњи на терену. Након кратке посете манастиру Рајиновац, обишли су дистрибутивни центар воћа и поврћа, ПДМ-а Агро-фруит из Пудараца. У Брестовику су посетили  Воћарску задругу Боровница која је орјентисана ка извозу на тржиште Европске уније, Русије и Азије а затим ресторан Винограде са којег се пружа инзванредан поглед на потенцијале које пружа грочанско дунавско приобаље и за које се траже потенцијални руски инвеститори.

Погодни за производњу ситнетичког плетива акционарског друштва Дунав из Гроцке били су следећа дестинација за обилазак, а упознавање са привредним потенцијалима општине завршено је код породице Анђелковић у Винчи која се бави прометом и производњом материјала и опреме за производњу PVC и ALU столарије.

Препуни утисака следећи састанак су заказали у Новосибирској области у Русији у новембру месецу, када ће се и одржати најављени Бизнис форум који ће бити изузетна прилика за развој привреде наше општине и веће присуство на огромном руском тржишту.

 

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка