Početak školske 2018/2019. godine

0

Danas 3. septembra 2018. godine, počinje nova školska godina za osnovce i srednjoškolce u školama na teritoriji opštine Grocka.

Prvog dana nove školske godine, u većini osnovnih školama, kako matičnim, tako i područnim, na teritoriji Gradske opštine Grocka, održane su svečane priredbe u čast đaka prvaka. Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović prisustvovao je priredbi u OŠ „Sveti Sava“ u Vrčinu, i OŠ „Nikola Tesla“ u Vinči gde je upisano najviše prvaka na teritoriji grada Beograda, njih 290. Rukovodstvo opštine Grocka prisustvovalo je svim priredbama posvećenim đacima prvacima. Prvi razred ove školske godine na teritoriji opštine Grocka upisalo je ukupno 866 đaka.

Učenici iz Leštana će predstojeću školsku godinu pohađati u klupama OŠ „Miloje Vasić“ u Kaluđerici. Opština je obezbedila besplatne školske autobuse koji će prevoziti đake. U 12.40 časova  od utorka 04.09.2018. godine autobusi kreću sa početne stanice u Leštanima,  preko puta trafostanice (autobuska stanica pre stare škole u Leštanima),  zatim staju kod stare škole,  u centru Leštana, i na stajalištu u Zabransoj ulici kod prodavnice. Nakon završetka nastave, trećeg časa za učenike prvog i drugog razreda, odnosno četvrtog časa za učenike trećeg i četvrtog razreda autobusi čekaju đake na izlazu iz školskog dvorišta OŠ „Miloje Vasić“ u Kaluđerici i ostavljaju ih na jednoj od pomenutih stanica u Leštanima. Prvih nekoliko dana deca će se prevoziti u pratnji učitelja i nekog od predstavnika lokalne samouprave.

„Danas smo putovali ovim školskim autobusima zajedno sa učenicima do škole u Kaluđerici želeći da se uverimo da je sve isplanirano u najboljem redu i za maksimalnu bezbednost naše dece. Deca će imati pratnju tokom celog puta koji traje dvadesetak minuta. Red vožnje je uređen tako da deca i roditelji bez žurbe i stresa mogu da se pripreme za školski dan. Pomno ćemo pratiti u narednim danima funkcionisanje ovih školskih linija kako bismo ih eventualno korigovali“ – izjavio je predsednik opštine, Simonović

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka