Otvorena izložba radova sa 21. Likovne kolonije GO Grocka u Rančićevoj kući 

0

U Rančićevoj kući, galeriji Centra za kulturu Grocka je u petak 2. novembra pred mnogobrojnom publikom otvorena izložba radova nastalih na petodnevnoj 21. Likovnoj koloniji Gradske opštine Grocka.

Tradicionalna umetnička smotra je održana u julu mesecu, u okviru manifestacije „Gročanske svečanosti“, i jedna je od ukupno dve likovne kolonije u okviru Beograda. Na dvadesetak radova u tehnikama ulje i akril na platnu, kombinovanoj tehnici i različitim likovnim pristupima na papiru, 12 učesnika kolonije prikazalo je svoje viđenje lepe varoši kraj Dunava. Učesnici kolonije su dr um. Milica Crnobrnja Vukadinović, dr um. Predrag Lojanica, mr um. Ljubica Šakić, Željko Vitorović, Nemanja Arsić, Vesna Martinović Marović, Milan Mitrović Makabi, Tamara Milović, Vladimir Petrović, Stefan Petronijević i Mila Gajin, a gosti su bili Ivan Karafilovski i Nenad Stojkov.
Za njima su ostale slike i crteži, prijateljstva i dogovori o daljoj saradnji, jer opština Grocka likovnu smotru organizuje kao vid podrške likovnom stvaralaštvu Republike Srbije.

Izložbu je u ime domaćina kolonije otvorila zamenica predsednika opštine Grocka Živadinka Avramović, a događaju su prisustvovali član veća GO Grocka za kulturu Zoran Markov sa saradnicima, umetnici, sugrađani, ljubitelji umetnosti.
Prilikom otvaranja izložbe nastupili su učenici OMŠ „Nevena Popović“ iz Grocke, Anđela Mihajlović, Nevena Đokić, Dunja Jarić, Bojan Milošević, klavir, Ljubica Mišić, Uroš Savković, harmonika, Mihailo Jovičić, gitara. Izložba traje do 15. novembra.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka