OPŠTINE BEZ SMANjENjA BUDžETA

0

Nova ministarka Državne uprave i lokalne samouprave, Ana Brnabić, održala je juče sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava kojem je prisustvovala i zamenica predsednika Gradske opštine Grocka, Živadinka Avramović.

Novi nacrt zakona o finansiranju lokalnih samouprava neće smanjivati budžete kako je najavljeno. Nova verzija sa kojom se Vlada usaglasila umesto smanjenja prihoda na zarade sa 80% na 50% zaustaviće se na umanjenju od nekoliko procenata.

Sem toga, Vlada opštinama novim nacrtom neće oduzimati ni prihode od firmarine, takse od držanja motornih vozila, kao ni ekološke takse.

-Po prvom nacrtu zakona, budžeti lokalnih samouprava bi se drastično smanjili, čime bi došlo u pitanje samoodrživo funkcionisanje samih opština. U ponedeljak smo sa Ministrom finansija, Dušanom Vujovićem i premijerom Aleksandrom VUčićem razmatrali kako da izvršimo izmene zakona a da opštine ne budu finansijski preopterećene čime bi se direktno ugrozile usluge koje pružaju građanima i privredi. – izjavila je ministarka Ana Brnabić

foto:Novosti

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka