Одржано 32. Саветовање воћара и виноградара

0

Општина Гроцка има епитет највеће општине у Србији која се бави производњом воћа. Због тога се општине Гроцка труди да њеним пољопривредницима увек обезбеди нова сазнања и информације везане за воћарску производњу. Из тог разлога је и данас 27.07.2018. године, првог дана „51. Грочанских свечаности“, у великој сали ГО Гроцка, од 10 сати одржано 32. Саветовање воћара и виноградара под називом „Унапређење производње воћа и грожђа“, које је у организацији Градске општине Гроцка и иститута ПКБ Агргоекономик из Београда.

Ово 32. Саветовање свечано је отворила заменица председника ГО Гроцка Живадинка Аврамовић, која је истакла значај оваквих скупова највише због временских „неприлика“, које су из године у годину све израженије и утичу како на принос тако и на квалитет плода пољопривредника на простору општине Гроцка.

Радно председништво овог 32. Саветовања чинили су: Др Славица Чолић, Др Зоран Бешлић и Др Горан Алексић. Предавачи овогодишњег саветоваља били су Др Александар Радовић научник сарадник,  Др Драган Милатовић, Др Бобан Ђорђевић, Др Горан Зец,  Др Драган Николић и Др Зоран Бешлић професори Пољопривредног факултета Универзитета у Београду, Др Тијана Неранџић са Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду, Др Томо Милошевић професор са Агроеономског факултета Универзитет у Крагујевцу, Др Славица Чолић виши научни сарадник Института за примену науке у пољопривреди, Др Вељко Гавриловић са Института за заштиту биља и животну средину из Београда, као и представници Галеника Фитофармације.

Организацију 32. Саветовања у оквиру 51. Грочанских свечаности помогло је Министарство просвете и технолошког развоја Републике Србије.

 

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка