Obeležen Dan prosvetnih radnika

0

U Velikoj sali opštine  održan je svečani prijem povodom Dana prosvetnih radnika Srbije. Dan prosvetnih radnika se obeležava u preko 100 zemalja, pri čemu se dan obeležavanja razlikuje od zemlje do zemlje. U Srbiji je prihvaćen Mitrovdan, osmi novembar, za koji se veruje da je dan kada rođen srpski filolog, reformator srpskog jezika, sakupljač narodnih umotvorina i pisac prvog rečnika srpskog jezika, Vuk Stefanović Karadžić.

Predsednik opštine Grocka, Dragoljub Simonović je ovom prilikom pozdravio mnogobrojne, prisutne prosvetne radnike. On je istakao kako je izuzetno ponosan na njih i njihov rad jer su oni pored jednog roditelja najodgovorniji kakva će nam deca jednog dana biti, jer je posle kućnog praga najvažnija institucija u životu jednog deteta upravo škola. Opština Grocka koja ima preko šest hiljada đaka raznih uzrasta čini sve kako bi se ovoj deci obezbedili što bolji uslovi kako u školskim klupama, tako i na putu od škole do kuće kroz uređenu putnu mrežu, trotoare, osvetljenje ulica itd. Takođe kako bi se deca i njihovi roditelji osećali sigurnije ulaže se na video nadzor i naravno obezbeđivanje određenih sredstava za unapređenje  zdravstvenog sistema.

I pored značajnih napora lokane samouprave i grada Beograda i dalje postoje škole koje nemaju ono najosnovnije što svako dete treba da ima u jednoj školi, počevši od toaleta, terena, fiskulturnih sala i sl. što će se vremenom uz određeni trud i napor svakako promeniti. Za sada problemi oko imovinskih odnosa najviše usporavaji realizovanje projekata u pojednim naseljima opštine Grocka, istakao je Simonović.

Svim prisutnim se obratio i član Veća zadužen za obrazovanje Živadin Mitrić koji je podsetio prosvetne radnike da „knjiga treba da se vrati na svoje mesto“ jer su knjige osnov svega kao i na to da naša deca treba više vremena da provedu čitajući knjige a ne na društvenim mrežama. Opština Grocka je pod ovom parolom donirala rečnik srpskih reči kao i komplet knjiga koje su uručene direktorima i bibliotekarima svih škola u opštini Grocka.

U okviru svečanog programa nastupali su i učenici Osnovne muzičke škole „Nevena Popović“ istureno odeljenje Vrčin i njihov bend koji nosi naziv „Ritam srca“.

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka