Обележен Дан просветних радника

0

У Великој сали општине  одржан је свечани пријем поводом Дана просветних радника Србије. Дан просветних радника се обележава у преко 100 земаља, при чему се дан обележавања разликује од земље до земље. У Србији је прихваћен Митровдан, осми новембар, за који се верује да је дан када рођен српски филолог, реформатор српског језика, сакупљач народних умотворина и писац првог речника српског језика, Вук Стефановић Караџић.

Председник општине Гроцка, Драгољуб Симоновић је овом приликом поздравио многобројне, присутне просветне раднике. Он је истакао како је изузетно поносан на њих и њихов рад јер су они поред једног родитеља најодговорнији каква ће нам деца једног дана бити, јер је после кућног прага најважнија институција у животу једног детета управо школа. Општина Гроцка која има преко шест хиљада ђака разних узраста чини све како би се овој деци обезбедили што бољи услови како у школским клупама, тако и на путу од школе до куће кроз уређену путну мрежу, тротоаре, осветљење улица итд. Такође како би се деца и њихови родитељи осећали сигурније улаже се на видео надзор и наравно обезбеђивање одређених средстава за унапређење  здравственог система.

И поред значајних напора локане самоуправе и града Београда и даље постоје школе које немају оно најосновније што свако дете треба да има у једној школи, почевши од тоалета, терена, фискултурних сала и сл. што ће се временом уз одређени труд и напор свакако променити. За сада проблеми око имовинских односа највише успораваји реализовање пројеката у поједним насељима општине Гроцка, истакао је Симоновић.

Свим присутним се обратио и члан Већа задужен за образовање Живадин Митрић који је подсетио просветне раднике да „књига треба да се врати на своје место“ јер су књиге основ свега као и на то да наша деца треба више времена да проведу читајући књиге а не на друштвеним мрежама. Општина Гроцка је под овом паролом донирала речник српских речи као и комплет књига које су уручене директорима и библиотекарима свих школа у општини Гроцка.

У оквиру свечаног програма наступали су и ученици Основне музичке школе „Невена Поповић“ истурено одељење Врчин и њихов бенд који носи назив „Ритам срца“.

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка