Обележен Дан просветних радника у Гроцкој

0

У великој сали градске општине Гроцка данас је организован скуп поводом обележавања Дана просветих радника.

Скупу су присуствовали директори школа са територије општине Гроцка, директорка предшколске установе „Лане“, учитељи,  наставници и професори, као и руководство градске општине Гроцка, на челу са домаћином скупа председником градске општине Гроцка Драгољубом Симоновићем.

Председник Симоновић, поздравио је присутне просветне раднике, истичући да је задовољан њиховим радом, који пре свега подразумева изузетну одговорност, али и обавезу.

Он је истакао да је један од најважнијих приоритета општинског руководства улагање у образовне институције, како би деца са наше општине имала најбоље услове ѕа похађање наставе. Овом приликом говорио је  и о најважнијим капиталним инвестицијама које ће у наредном периду бити реалиоване, а све у циљу инфраструктурног развоја општине Гроцка.

– За само месец и по дана, две школе смо дигли из пепела. Имали смо ту несрећу да је пре три године изгорела школа у Дражњу, а пре годину дана и школа у Бегаљици. Подручна школа у Дражњу, своја врата за 42 ђака, отворила је 1. септембра, а школа у Бегаљици, која је комплетно реновирана, отворена је у октобру ове године.Наставићемо да радимо и улажемо у изградњу и реконструкцију школа на нашој општини, а већ следеће године, на пролеће, почеће радови на изградњи нове школе у насељу Лештане, за коју урађен пројекат. Успоставњено је умрежавање система видео надзора свих школа са мониторинг центрима Полицијске станице Гроцка у Гроцкој и Калуђерици, а све у циљу безбедности наше деце-рекао је Симоновић.

Говорећи о улагањима у образовне установе најавио је да је у плану адаптација подручне школе у Камендолу, која се тренутно налази у јако лошем стању и где ће се приступити радовима, по решавању проблема имовинско-правне природе. Такође, у школи у Брестовику, урадиће се санација  кровне конструкције, а у дворишту ОШ „Илија Гарашанин“ , у Гроцкој и у дворишту ОШ „Никола Тесла“ , у Винчи асфалтираће се паркинг простор, док ће се у ОШ „Милоје Васић“ у Калуђерици испред и иза школе поставити бехатон плоче. Школа у Винчи, је највећа школа на Балкану, коју похађа око 2400 ученика и  са директором школе, договорено је да се уради пројекат за реконструкцију крова на тој школи, како би се урадила комплетна адаптација и санација крова.

Присутне је такође поздравио и члан Већа задужен за образовање Живадин Митрић, који је нагласио да обележавање Дана просветних радника има за циљ да се истакне све оно што је лепо и значајно у просветном раду, али и да се скрене пажња на све препреке које га отежавају, захваливши се просветним радницима што су се одазвали позиву локалне самоуправе и својим присуством увеличали данашњи скуп.

У оквиру свечаног програма наступале су и ученице Основне музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке, Дајана Станић и Невена Зуровац.

Дан просветних радника од 1994. године, професори, наставници и учитељи обележавају 8. новембра. УНЕСКО је препознао значај обележавања Дана просветних радника и он је временом прихваћен у више од 100 земаља.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка