Lutkarska predstava „Neutabanim stazama“

0

Kanadska pozorišna trupa „Ombres Folles“ iz Montreala, sa lutkarskom predstavom „Neutabanim stazama“ kojom se predstavlja na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici, gostovala je u Grockoj u organizaciji Centra za kulturu i Opštine Grocka.
Gosti iz Kanade boravili su u lepoj varoši na Dunavu nekoliko dana, u cilju kulturne razmene i upoznavanja sa kulturom Srbije. Kako bi predstavu pogledao što veći broj dece, inostrano lutkarsko pozorište je u svečanoj sali OŠ „Ilija Garašanin“ u Grockoj nastupilo u dva termina, a u dinamičnoj lutkarskoj predstavi je uživalo oko 200 najmlađih učenika dve osnovne škole, „Ilija Garašanin“ iz Grocke i „Ivo Lola Ribar“ iz Begaljice.
Profesionalna izvedba i atraktivna ruska bajka o žar ptici i avanturama carevića Ivana, začinjena lutkama, pop-ap kulisama i bogatom igrom svetlosti i senke, ostavila je snažan utisak na đake koji su napeto pratili razvoj priče.
Izvođače su nagradili aplauzima, usklicima i ovacijama, a nakon predstave su izbliza razgledali lutke i pozorišne rekvizite kojima im je dočarana magija lutkarskog pozorišta.
Kanadsku pozorišnu trupu su dočekali i pozdravili Živadinka Avramović, zamenica predsednika opštine Grocka, članovi opštinskog veća Živadin Mitrić, Zoran Markov, Petar Teofilović i Milica Nikolić, direktori škola Dragan Gojković i Dragana Pešić, kao i Zorica Atić, direktorka Centra za kulturu, uručivši im prigodne poklone i suvenire za uspomenu na boravak u Grockoj i Srbiji, uz želje za uspešan nastup na festivalu u Subotici.


Fotografije sa predstave možete pogledati OVDE.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka