Kонзул амбасаде Аустралије у Србији Глен Морисон у посети Гроцкој

0

Гроцку је у среду, 11. октобра посетио Глен Морисон, заменик амбасадорке Аустралије у Србији г-ђе Џулије Фини, односно први секретар и конзул амбасаде Аустралије у Србији,како би присуствовао међународном тренингу „Комуникација“ који се до 13. октобра одвија у скупштинској сали ГО Гроцка у оквиру европског пројекта „Женска комуникација за солидарност“ чији је носилац Центар за културу Гроцка уз подршку ГО Гроцка, у сарадњи са домаћим и иностраним партнерима. Према програму рада одржана је интерактивна трибина у циљу размене искустава учесница међународног тренинга из пет партнерских земаља са представницима локалне самоуправе, конзулом амбасаде Аустралије и младим девојкама из локалне заједнице, ученицама Средње школе Гроцка.

Излагали су заменица председника општине Гроцка Живадинка Аврамовић, конзул амбасаде Аустралије Глен Морисон, координаторка испоставе националне службе за запошљавање филијале Гроцка Марина Анђелић Теофиловић, координаторка Уније жена калуђерице Јорданка Марков, и начелница службе Хитне помоћи Гроцка Данка Ђурђевић, модератор трибине била је Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка, а учесници тренинга су заинтересовано постављали питања из различитих области.

Тема тренинга је асертивна комуникација, са 36 учесника који долазе из Француске, Италије, Хрватске, БиХ и Србије, и реализује се у скупштинској сали Градске општине Гроцка до 13. октобра. Међународни тренинг „Комуникација“ у Гроцкој, акредитован код Завода за унапређење образовања, водила је психолошкиња Верица Гутаљ-Живковић, а део тренинга модерирале су Зорана Антонијевић, канцеларија ОЕБС-а у РС, Ана Ђурђевић, канцеларије УН Wомен Србија, Јелена Хрњак, НВО „Атина“ , Бобана Мацановић, Аутономни женски центар.

Едукација има за циљ развој комуникацијских вештина младих жена из руралних и маргинализованих заједница с којима учесници раде и долазе у додир, како би их обучили да заступају себе и превазиђу родне стереотипе.

Аустралијски конзул је посету лепој вароши крај Дунава искористио и да прошета заштићеном амбијенталном целином „Грочанска чаршија“, као и да ученицима ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој донесе поклончиће аустралијске амбасаде – нотесе за симболима своје земље, као и играчку-кенгура. Конзула смо током шетње упознали са појединим знаменитостима Гроцке, а занимала га је и табла посвећена успомени на Илију Гарашанина испред школе.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка