КОНКУРС ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ ГРОЦКА ЗА ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ 2018.

0

Центар за културу Гроцка расписује Конкурс за самосталне, ауторске и групне изложбе заизлагачку сезону 2018. године. Конкурс је отворен до 25. септембра 2017. године.

Савет галерије даје предност уметничким пријавама које показују индивидуалност приступа ликовним медијима и заокружен идејни концепт. Такође, сматра добродошлим пријаве које укључују интеракцију са особеним споменичким идентитетом и архитектуром Ранчићеве куће, припадајућом баштом или јавним просторима Гроцке, у циљу представљања уметности и њених изражајних могућности локалној заједници, као и повезивања ликовног програма Центра за културу Гроцка са средином у којој делује.
Савет галерије у саставу историчар уметности Зорица Атић, сликар Мика Ловре и сликар и историчар уметности Јелена Хинић, жирираће пристигле пријаве.

Пријаве могу поднети академски образовани уметници, чланови УЛУС-а, УЛУПУДС-а, као и афирмисани неакадемски ствараоци, који нису излагали у Центру за културу Гроцка у протекле 2 године.

Конкурсна пријава/формулар треба да садржи:
– податке о аутору (име и презиме, адреса, е-маил и контакт телефон)
– идејну концепцију (до 2000 карактера)
– фотографије/јпг радова (мин. 5 фотографија)
– податке о радовима (техника, димензије, година настанка)
– професионалну биографију
– предлог додатних програма (уколико су планирани) током трајања изложбе.

Галеријски простор Центра за културу Гроцка налази се у оригиналном амбијенту Ранчићеве куће (60м2), старој српској кући с почетка 19. века. Објекат је заштићен од стране Завода за заштиту споменика културе града Београда као споменик културе од великог значаја. Изложбе су просторно орјентисане у две просторије опремљене излагачким витринама. Такав распоред идеалан је за мање и средње формате, ситну пластику, те су излагачи замољени да концепт изложбе прилагоде наведеном простору и духу објекта. Кућа располаже и великом баштом парковског типа која се користи као летња музичка сцена, али и излагачки простор на отвореном (за форме у простору отпорне на атмосфералије). Видео материјал, инсталације у простору и сл. добродошли су као додатни програм.

 

Пријаве за конкурс са потребном документацијом треба послати најкасније до 25. септембра 2017. године. Пожељно је да пријаве буду у електронској форми.

Конкурсне пријаве слати на е-маил адресу: centargrocka@gmail.com

Уколико уметници нису у могућности да документацију пошаљу електронским путем, могу послати пријаву (са назнаком “За конкурс”) поштом на адресу:

Центар за културу Гроцка (Ранчићева кућа), Мајевичка 9, 11306 Гроцка.

Конкурсни материјал се не враћа. 

Услови излагања и обавезе излагача биће накнадно дефинисане. Напомена: уметник је у обавези да рад по избору остави легату Центра за културу Гроцка.

 

Резултати конкурса и списак прихваћених пријава биће објављени крајем новембра 2017. године на сајту Центра за културу Гроцка 

Контакт за додатне информације:

Центар за културу Гроцка – Ранчићева кућа,

Зорица Атић, 011 850 23 21, 064 64 73 750,

e-mail: centargrocka@gmail.com

 

*У ПРИЛОГУ:

– Формулар за пријављивање на Конкурс

Forma prijave za konkurs (1)

– Тлоцрт Ранчићеве куће

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка