Koncert „U susret proleću“ KUD-a „Boleč“

0

Po tradiciji, koju nastavlja da neguje novi i mlađi tim operativnog sektora društva, koju je nasledio od prethodnog, i ove godine održan je veliki prolećni koncert pod nazivom „U susret proleću“. Posetiocima su se pored igrača domaćina, KUD-a „Boleč“ sa ogrankom Kaluđerice i Malog Mokrog Luga, i gosti KUD „Saša Todorović“ iz Leštana.

 

KUD „Boleč“ je jedno od retkih kulturno umetničkih društava, koje je u svojoj šezdesetdvogodišnjoj karijeri imalo više od hiljadu koncerata, stotne televizijskih nastupa, i stotine turneja, a sve to pogotovu poslednjih godina, uz podršku Upravnog odbora i naravno rukovodstva opštine Grocka.

Predsednik KUD „Boleč“ Vinko Tončev uručio je zahvalnice za podršku u radu KUD-a predsedniku opštine Grocka, Dragoljubu Simonoviću i predsedniku Skupštine gradske opštine Grocka, Stefanu Dilberoviću.

 

U prvom bloku pionirski ansambl izveo je igre iz Srbije, a nakon toga ansambl zvani Pačići izveo je Aleksandrovačko kolo. Nakon njih, omladinski ansambl izveo je igre iz Leskovca.

– KUD „Boleč“ je poslednje četiri godine imao priliku da gostuje u više od petnaest zemalja Evrope, uključujući čak i daleku Španiju i Portugaliju, a vrhunac karijere jeste poseta Sjedinjenim Američkim Državama. KUD „Boleč“ je jedino društvo iz Srbije koje je imalo nastup u centru Moskve na sceni Ermitraž.

U drugom bloku mlađi pioniri iz Boleča i Kaluđerice izveli su igre iz južne Srbije, a nakon toga nastupili su najmlađi pioniri Pačići iz Kaluđerice i KUD „Saša Todorović“ iz Leštana. Zatim je omladinski ansambl izveo Vlaške igre a rekreativni ansambl pod nazivom „Nikad nije kasno“ koji čine dame i gospoda u zrelim godinama nastupio je drugi put pred publikom.

  • KUD „Boleč“ se bavi humanitarnim radom pa će 14. aprila u S.C. Master u Zemunu organizovati humanitarni koncert za marka Sipovca, mladog čoveka, roditelja i dobrog drugara koji se bori sa najtežom bolešću. Kupovinom karte pomoći ćete njegovom ozdravljenju.
  • Igrači KUD „Boleč“ su samo u poslednja tri meseca snimili više desetina emisija i to na RTS-u. Prošle godine smo osvojili su prvo mesto na međunarodnom festivalu u Paraliji i prvo mesto na daleko čuvenom međunarodnom Bosilegradskom festivalu.

U trećem programskom bloku mladi harmonikaš, Miloš Obradović iz Vinče odsvirao je Užičko kolo i predivnu kosovsku pesmu „Usnila je dubok sanak“. Zatim je omladinski ansambl izveo Makedonsku igru „Biljana“, potom mlađi pioniri igru „Prođi Mile“ a za kraj pionirski ansambl izveo je Igre sa Nišave.

Omladinski ansambl koji je zatvorio ovaj koncert izveo je Vesele šopske igre. Ovaj ansambl je prošle godine osvojio prvo mesto u grockoj. Sa pionirskim ansamblom ove godine u maju učestvuje sa međunarodnom festivalu u Halkidikiju.

Za organizaciju ovog koncerta najzaslužniji su rukovodioc ansambala Milica Kosanović, šef Omladinskog ansambla Jovana Todorović, sef Mlađih Pionirskih ansambala, Jelena Jelić, Sanja Obradović, Bojan Borak, šef Pionirskih ansabala, direktor KUD-a Aleksandar Živanović.


Fotografije sa koncerta možete pogledati OVDE.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka