Концерт „У сусрет пролећу“ КУД-а „Болеч“

0

По традицији, коју наставља да негује нови и млађи тим оперативног сектора друштва, коју је наследио од претходног, и ове године одржан је велики пролећни концерт под називом „У сусрет пролећу“. Посетиоцима су се поред играча домаћина, КУД-а „Болеч“ са огранком Калуђерице и Малог Мокрог Луга, и гости КУД „Саша Тодоровић“ из Лештана.

 

КУД „Болеч“ је једно од ретких културно уметничких друштава, које је у својој шездесетдвогодишњој каријери имало више од хиљаду концерата, стотне телевизијских наступа, и стотине турнеја, а све то поготову последњих година, уз подршку Управног одбора и наравно руководства општине Гроцка.

Председник КУД „Болеч“ Винко Тончев уручио је захвалнице за подршку у раду КУД-а председнику општине Гроцка, Драгољубу Симоновићу и председнику Скупштине градске општине Гроцка, Стефану Дилберовићу.

 

У првом блоку пионирски ансамбл извeo је игре из Србије, а након тога ансамбл звани Пачићи извео је Александровачко коло. Након њих, омладински ансамбл извео је игре из Лесковца.

– КУД „Болеч“ је последње четири године имао прилику да гостује у више од петнаест земаља Европе, укључујући чак и далеку Шпанију и Португалију, а врхунац каријере јесте посета Сједињеним Америчким Државама. КУД „Болеч“ је једино друштво из Србије које је имало наступ у центру Москве на сцени Ермитраж.

У другом блоку млађи пионири из Болеча и Калуђерице извели су игре из јужне Србије, а након тога наступили су најмлађи пионири Пачићи из Калуђерице и КУД „Саша Тодоровић“ из Лештана. Затим је омладински ансамбл извео Влашке игре а рекреативни ансамбл под називом „Никад није касно“ који чине даме и господа у зрелим годинама наступио је други пут пред публиком.

  • КУД „Болеч“ се бави хуманитарним радом па ће 14. априла у С.Ц. Мастер у Земуну организовати хуманитарни концерт за марка Сиповца, младог човека, родитеља и доброг другара који се бори са најтежом болешћу. Куповином карте помоћи ћете његовом оздрављењу.
  • Играчи КУД „Болеч“ су само у последња три месеца снимили више десетина емисија и то на РТС-у. Прошле године смо освојили су прво место на међународном фестивалу у Паралији и прво место на далеко чувеном међународном Босилеградском фестивалу.

У трећем програмском блоку млади хармоникаш, Милош Обрадовић из Винче одсвирао је Ужичко коло и предивну косовску песму „Уснила је дубок санак“. Затим је омладински ансамбл извео Македонску игру „Биљана“, потом млађи пионири игру „Прођи Миле“ а за крај пионирски ансамбл извео је Игре са Нишаве.

Омладински ансамбл који је затворио овај концерт извео је Веселе шопске игре. Овај ансамбл је прошле године освојио прво место у гроцкој. Са пионирским ансамблом ове године у мају учествује са међународном фестивалу у Халкидикију.

За организацију овог концерта најзаслужнији су руководиоц ансамбала Милица Косановић, шеф Омладинског ансамбла Јована Тодоровић, сеф Млађих Пионирских ансамбала, Јелена Јелић, Сања Обрадовић, Бојан Борак, шеф Пионирских ансабала, директор КУД-а Александар Живановић.


Фотографије са концерта можете погледати ОВДЕ.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка