Књижевни сусрет у Гроцкој: Александар Диклић и „100 сенки над Београдом“

0

Позивамо Вас на књижевни сусрет са познатим писцем Александром Диклићем у уторак 12. децембра у 18 сати у свечаној сали Градске општине Гроцка, где ће представити своју књигу „100 сенки над Београдом“.

Књига „100 сенки над Београдом“ представља чудесно путовање кроз време испричано у сто фантастичних прича о сенкама људи који су обележили историју древног Београда, у племенитом покушају сагледавања сенки великих и донекле заборављених личности из прошлости Београда. Како аутор наговештава, биће то једно ново путовање у дубоко време вечитог града. Овај подухват је тим значајнији јер је Београд у својој прошлости доживео бројна разарања. Прошлост се веома фрагментарно сачувала, али је и те како присутна у облику „сенки“ које још шетају његовим улицама и носе различите успомене на шаролику, величанствену, лепу, али и трагичну прошлост Белог града.
Читалац овом ванредном књигом добија могућност да види стотину историјских личности; неке од њих знамо веома добро, неке само по називима улица или страницама уџбеника, а неке тек по имену.

Чувени „Београд вечити град“ је дочекао достојног наследника.
Александар Диклић је већ познат као успешан аутор пројекта „Београд вечити град“, научно-популарног дела у 27 епизода, и сада већ култне књиге „Београд вечити град: сентиментално путовање кроз историју“.
Награде: Александар Диклић је добитник престижне „НАГРАДЕ ГРАДА БЕОГРАДА“ у категорији новинарства (2014), награде Привредне коморе Београда „БЕОГРАДСКИ ПОБЕДНИК“ (2014), као и награде Радио-телевизије Србије ЗЛАТНИ ХИТ ЛИБЕР 2014. Носилац је Војне споменице од 2015. године, и бројних других признања.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка