Izveštaj Štaba za vanredne situacije

0

Nakon jučerašnjih bujica u Brestoviku, Begaljici i Umčarima naneta je velika materijalna šteta kako domaćinstvima, tako i na javnoj infastrukturi. Most preko Dibočajskog potoka na Smederevskom putu je srušen i saobraćaj je do daljnjeg potpuno obustavljen. Zbog nanosa preko pruge, obustavljen je i železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Požarevac. Potpuno je uništena zelena pijaca u Umčarima, kao i ulica Bulevar JNA. Saobraćaj je zbog bujičnih nanosa obustavljen ili otežan na mnogim pravcima i vozačima se savetuje maksimalni oprez.

Predsednik Gradske opštine Grocka, Dragoljub Simonović sinoć je bio na terenu sa saradnicima i hitnim službama kako bi se evakuisali ugroženi građani. Hitno je evakuisan i dom za stara lica u Umčarima.

Štab za vanredne situacije zasedao je jutros i oformljene su četiri komisije koje su već na terenu i popisuju štetu po domaćinstima. Građani mogu prijaviti štetu do 25.07.2018. godine. Angažovana je dodatna mehanizacija kako bi se što pre osposobila infrastruktura. Prioritet je osposobiti i očistiti mostove i prepuste preko potoka kako ne bi bilo problema u slučaju novog talasa padavina.

Bunari JP „Vodovod i kanalizacija“ Grocka u Begaljici, Pudarcima i Umčarima su noćas potopljeni i njihov rad je obustavljen. Sledi sanacija i dezinfekcija tih bunara a u međuvremenu je cisterna sa vodom za piće stacionirana u Umčarima. Od gradskog vodovoda zatražena je dodatna cisterna za piće za Begaljicu, kao i cisterna za pranje ulica, koje bi trebalo da pristignu u toku dana.

Radnici elektrodistibucije su od rano jutros na terenu i očekuje se da struja bude puštena u narednih sat vremena na svim lokacijama.

Eko Grocka će angažovati dodatnu mehanizaciju kako bi odgovorila na povećan broj poziva za odnošenje kabastog smeća.

Iz Doma zdravlja rečeno je da nije bilo većih intervencija tokom noći i da su u pitanju bili samo redovni hronični slučajevi.

Predsednik Simonović je istakao da je zadovoljan efikasnošću hitnih službi, i da je najbitnije da su izbegnute ljudske žrtve.


Fotografije stanja na terenu možete pogledati OVDE.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka