Izložba „Svilena lepota ćirilice“ autorke Olivere Milunović

0

Izložba radova na svili Olivere Milunović biće otvorena 10. maja sa početkom u 19 časova u Rančićevoj kući – galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka. Postavka obuhvata radove na svili i crteže. Izložba traje do 28. maja 2019. godine.

Prilikom otvaranja događaja nastupiće učenici OMŠ „Nevena Popović“ iz Grocke.

– Za svoju „svilenu lepotu ćirilice“ i radove na svili slikarka Olivera Milunović koristi crkvenoslovenske varijante ćirilice – glagoljicu, zatim ćirilicu sa fresaka Manastira Žiče, a od motiva pojavljuje se i grb porodice Nemanjić. Radovi su utemeljeni u tradiciji, pri čemu se autorka izražava i crtežom koliko i bojom, odnosno sjedinjuje crtež i sliku, ali i formu upotrebnog predmeta. Pogled u prošlost je traganje za motivima, ti motivi se slažu po svilenoj površini, koja postaje umetnička slika, modni detalj, suvenir, uspomena.

 

Olivera Milunović (1977), diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta  u Beogradu, odsek dizajn tekstila.

Od 2004. godine  je učestvovala na više od pedeset izložbi širom Srbije, a kao slikar na svili, samostalno je izlagala četrnaest  puta. Samostalni opus je otvoren ciklusom pod nazivom „Svileni dodir prošlosti“. Godine 2016. je učestvovala na kolektivnoj izložbi u okviru projekta „Gozba“ Tamare Ognjević, koja je predstavljena u Kulturnom  centru Srbije u Parizu.  Živi i radi u Vinči, Grocka-Beograd.

 

Dobro došli!

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka