Žikina šarenica u Grockoj

0

Popularna emisija RTS-a „Žikina šarenica“, gostovala je danas u Grockoj, povodom 48. Gročanskih svečanosti.

Ova autorska emisija, snimljena je u centru Gročanske čaršije sa početkom u 9 časova.

Značaj predstavljanja naše opštine u emisiji „Žikina šarenica“, je izuzetan, budući da emisiju u proseku gleda oko 2 miliona gledalaca, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Emisija ima dugu tradiciju, a o tome svedoči i njeno dugo održavanje u etru.
Urednik i voditelj Živorad Žika Nikolić u Gročanskoj čaršiji pojavio se u fijakeru u društvu Zorice

Atić ,direktorke Centra za kulturu Grocka. Direktorka Atić predstavila je istorijsko i kulturno nasleđe ove varošice, koje datira iz davne 878. godine.

„Gročanske svečanosti“, 48. po redu, infrastrukturu i najvažnije ivesticije Grocke uživo iz centra Grocke u razgovoru sa voditeljem Živoradom Žikom Nikolićem predstavio je predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović.

Pesmom i zanimnjivim pričama milionskom auditorijumu predstavljena su Kulturno umetnička društva “Boleč“ , iz Boleča i „Stevan Štrbac“,iz Vrčina, Etno grupa „Jelek“, iz Vrčina,estradne umetnice sa teritorije opštine Grocka Aleksandra Dabić i Biljana Marković, predškolska ustanova „Lane“ iz Begaljice, proizvođači voća,ugledni preduzetnici , udruženje „Žene Begaljice“ i brojni drugi čuvari kulture i tradicije iz Grocke.

U emisiji je predstavljen i turistički potencijal Grocke, arhiološko nalazište „Vinča“, Centar za kulturu Grocka, Manastir Rajinovac i ogledno dobro Radmilovac.

S obzirom da Grocka leži na desnoj obali reke Dunava, u emisiji je bilo reči i o Gročanskoj marini i Nautičkom klubu Dunavac, ali i o najboljim sportistima sa naše opštine u šahu, karateu i rukometu.

Promovisano je i tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“, koje se održava u okviru Gročanskih svečanosti, ovogodišnja sportska atrakcija Jet ski , kao i 18. po redu Likovna kolonija u Grockoj.

Galeriju slika pogledajte OVDE

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka