Svečano otvorene 48. Gročanske svečanosti

0

Tradicionalne 48. Gročanske svečanosti večeras su svečano otvorene, sa početkom u 19 časova u samom centru Gročanske čaršije. Gradska opština Grocka večeras se zaista potrudila da kroz negovanje tradicije i kulture svim prisutnima približi duh Grocke.

Pre početka kulturno-umetničkog programa Gročanskom čaršijom prodefilovala su Kulturno umetnička društva, uz pratnju rukovodstva opštine, a defile su predvodile kočije sa konjima iz konjičkog kluba „Urban kauboj“ iz Grocke.

Predsednik Gradske opštine Grocka na samom početku programa pozdravio je prisutne i zvanično otvorio ovogodišnje svečanosti.
Pred prepunom Gročanskom čaršijom nastupala su Kulturno umetničkih društva sa teritorije naše opštine, a prisutni su bili u prilici da vide i čuju smotru folklora, pevača i etno grupa.

Svojim spektakularnim i dinamičnim nastupima predstavila su kulturno umetnička društva : „Stevan Štrbac“ , iz Vrčina, „Srbija 011“, iz Zaklopače, „Šumadinac“ iz Kaluđerice, „Boleč“ iz Boleča, “ Saša Todorović“ iz Leštana, „ Okarina“ iz Umčara, „Vinča“ iz Vinče i Etno grupa“Vrčin“. Takođe , je učenica Osnovne škole „Aleksa Šantić“, iz Kaluđerice, Dara Pavlović prikazala melodramu „Pohvala knezu Lazaru“.

U toku trajanja programa stručni žiri vršio je degustaciju rakije kajsijevače , a na kraju programa usledilo je proglašenje dobitnika prve nagrade za najbolju rakiju.

Prema odluci žirija , koji su činili: Đuro Grubor, Žarko Ristić i Nebojša Lazičić prva nagrada za najbolju rakiju kajsijevaču pripala je Marku Laziću iz Malog Orašija, druga nagrada pripala je Slavoljubu Bogosavljeviću iz Begaljice, a treća nagrada Miroslavu Zariću iz Leštana.

Nagrade, balone za rakiju, pobednicima su uručili predsednik GO Grocka Stefan Dilberović, zamenica predsednika GO Grocka Jasmina Mandić i zamenik predsednika Skupštine GO Grocka Zoran Kostić.

Galeriju slika možete pogledati OVDE

DSC_9840 DSC_9827DSC_9583 DSC_9490 DSC_9499DSC_9472 DSC_9404

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka