Svečano otvorena Etno-izložba „U susret tradiciji“

0

U velikoj sali Skupštine  opštine Grocka u okviru Etno dana 49. „Gročanskih svečanosti“ danas je svečano otvorena  Etno-izložbu koju nam je priredila Unija žena Gradske opštine Grocka.

Izložbi ,koja nosi tematski naziv „U susret tradiciji“, prisustvovali su predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović, zamenica predsednika gradske opštine Grocka Živadinka Avramović, članovi veća, direktorka Centra za kulturu Grocka Zorica Atić, direktora Osnovne muzičke škole  Grocka Branka Ivković Petronić, ovododišnji izlagači i sugrađani.

Na samo početku programa prisutne je pozdravio predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović,koji je ovom prilikom istakao značaj očuvanja kulturnog i istorijskog nasleđa Srbije i srpskog naroda.

U ime izlagača i učesnika izložbe ideju postavke predstavla je zamenica predsednika gradske opštine Grocka Živadinka Avramović, koja je ujedno i  predsednica Unije žena opštine Grocka, a na inicijativu gospođe Avramović priređena je danšnja  izložba tradicionalnih predmeta i ručnih radova iz kolekcije više meštana sa teritorije Opštine.

U okviru muzičkog dela programa nastupao je orkestar „Odjek“ , koga čine učenici Osnovne muzičke škole Grocka , koji su izveli srpske tradicionalne pesme: „Tamo daleko“, „Kosovski božuri“ i „Vidovdan“.

Takođe, prisutni su uživali u nastupu pevačke grupe Osnovne muzičke škole iz Grocke, Vrčina i Vinče , koja je  izvela splet srpskih i ruskih pesama .

Članiice Unije žena Gradske opštine Grocka, Danijela Lazović i Jordanaka Markov kazivale su najlepše stihove srpske poezije, a Joka Milošević i Lidija Mićić kazivale su pesme čije su atorke.

Specijalna gošća Slavica Stanišić, na oduševljenje publike, uz pratnju orkestara „Odjek“, otpevala je dve ruske pesme.

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka