„Zlatni kotlić Dunava“ na 49. Gročanskim svečanostima

0

Takmičenje u kuvanju riblje čorbe, nadaleko poznato kao „Zlatni kontlić Dunava“, održano je juče 2.avgusta  u okviru završne večeri 49.Gročanskih svečanosti.

Ovo tradicionalno takmičenje organizovala je gradska opština Grocka u saradnji sa organizacijom ribolovaca „Gročica“.

Učesnika u nadmetanju za najbolju riblju čorbu bilo je iz svih krajeva Srbije, a jedna ekipa stigla je iz Hrvatske. Predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović u toku kuvanja čorbe obišao je sve učesnike, testirao kulinarska postignuća i poželeo im uspeh u takmičenju.

Stručnom žiriju nije bilo nimalo lako, da od 33 učesnika odabere čija je čorba najbolja, a ocenjivali su izgled, ukus i miris  riblje čorbe.

Treće mesto na takmičenju u kuvanju riblje čorbe osvojio je Zoran Đorđević iz Begaljice, a nagradu mu je uručila zamenica predsednika gradske opštine Grocka Živadinka Avramović.

Drugoplasirani je Budislav Nešić iz Erduta u Hrvatskoj, a nagradu mu je uručio predsednik Skupštine gradske opštine Grocka Stefan Dilberović.

Titulu majstora riblje čorbe ove godine osvojio je Aleksandar Milosavljević iz Grocke sa timom „Alaska koliba“. Milosavljeviću je nagradu uručio predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović.

 

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka