Uz koncert Šabana Šaulića svečano zatvorene 49. Gročanske svečanosti

0

Ovogodišnje Gročanske svečanosti večeras su svečano zatvorene na Dunavskom keju u Grockoj, uz spektakularni koncert Šabana Šaulića.Više hiljada ljudi okupilo se na keju u Grockoj kako bi uživali i slušali koncert jednog od najvećih imena narodne muzike na srpskoj sceni.

Na samom početku programa voditelj Živorad Žika Nikolić- autor emisije „Žikina Šarenica“, pozdravio je prisutne i čestitao Gročanima slavu Svetog Iliju.

Ovom prilikom posebno je pozdravio predsednika gradske opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, kao i članove i koordinatore Organizacionog odbora 49. Gročanskih svečanosti. Zahvalnost je ukazana  i  državnim institucijama i privatnim preduzetnicima koji su dali doprinos i pomogli pri organizaciji Svečanosti.

Prisutnima se obratio i direktor Visoke škole poslovnu ekonomiju i preduzetništvo Đorđe Minkov , bidući da je ova visokoobrazovana ustanova u saradnji sa gradskom opštinom Grocka donirala dve stipendije studentima koji će besplatno pohađati studije na ovom fakultetu

Nastupu Šabana Šaulića predhodio je nastup Milice Krsmanović i Bobija Stojadinovića, koji su pevali najveće hitove narodne muzike.

Usledio je gromoglasni aplauz i na bini se pojavio Šaban Šaulić, koji je  nastupom oduševio publiku, a svojom energijom izmamio je i mlađu i stariju populaciju da svaku njegovu pesmu isprate uz aplauz i oduševljenje.

Koncert je otvorio pesmom „Odlaziš, odlaziš“, a potom su se ređali njegovi najveći hitovi uz koje se veselilo više hiljada posetilaca.

Po završetku koncerta ovogodišnje Svečanosti  zvanično je zatvorio  predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je tom prilikom istako da ćemo se sledeće godine okupiti i obeležiti jubilej, pola veka, ove divne tradicionalne manifestacije.

 

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka