Dečiji dan u okviru 49. Gročanskih svečanosti

0

U okviru 49. Gročanskih svečanosti, Gradska opština Grocka u saradnji sa radnim jedinicama predškolske ustanove „Lane“, organizovala je Dečiji dan 1. avgusta na platou ispred zgrade Skupštine opštine Grocka.

Dan posvećen najmlađim stanovnicima Grocke bio je ispunjen dečijom grajom, igrom i pesmom, a mališani su bili u prilici da jašu konje konjičkog kluba „ Urban Kauboj“.

Na samom početku programa deca iz vrtića „Lane“, iz Grocke, Vinče i Kaluđerica, iz vrtića „Veseljko“, iz Kaluđerice i vrtića „Zvezdice“, iz Leštana zajedno sa vaspitačima prodefilovali su namaskirani Gročanskom čaršijom, a u samom centru organizovana je i kreativna radionica Ane Matejić.

Po dolasku dece i vaspitača na letnju pozornicu usledila je dečija priredba. Na bini su se smenjivali mališani iz vrtića, koji su kroz znimljive dečije muzičke numere pokazali svoj talenat, a njihovi osmesni nisu ostavili nikoga ravnodušnim.

Deca iz vrtića su uručila predsedniku gradske opštine Grocka Dragoljub Simonoviću sliku, u znak zahvalnosti .

Međutim , vremenski uslovi onemogućili su nastavak programa na letnjoj pozornici. Jaka kiša primorala je organizatore programa da decu premeste u veliku salu Skupštine opštine Grocka, gde je usledio nastavak programa.

Održana je dečija pozorišna predstava „Štrumfovi“, a nakon toga mališane je zabavljao mađioničar Magi.

Dvoje dece, dečak i devojčica imala su veliku želju da upoznaju predsednika opštine Grocka Dragoljuba Smonovića, pa su obišli kabinet predsednika i bili u prilici da se fotografišu sa predsednikom Simonovićem .

Share.

Leave A Reply

© 2024 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka