Svečano otvorena 19. Likovna kolonija

0

Večeras je na platou ispred zgrade Skupštine gradske opštine Grocka svečano otvarena  19. po redu Likovna kolonija opštine Grocka. Likovna kolonija opštine Grocka je tradicionalan umetnički događaj u okviru manifestacije „Gročanske svečanosti“, koja je tokom svog višegodišnjeg postojanja okupila i ugostila brojna i cenjena imena iz sveta umetnosti.

Svečanom otvaranju prisustvovali su zamenica predsednika gradske opštine Grocka Živadinka Avramović, zamenik predsednika Skupštine gradske opštine Grocka Vladimir Trajković, članovi veća opštine Grocka, odbornici u Skupštini opštine Grocka, Savet ovogodišnje Likovne kolonije, likovni i primenjeni umetnici koji su učesnici 19. kolonije  i  sugrađani.

Gosti opštine Grocka na ovogodišnjoj umetničkoj koloniji organizovane u saradnji sa Savetom likovne kolonije i Centrom za kulturu Grocka su sledeći likovni i primenjeni umetnici: mr Ivana Živić Jerković,  Vesna Džakić, Ivan Milenković, Darko Omčikus, Marko Pejčić, Mika Lovre, Predrag Milošević, Nevena Marković, Milica Matović, Slađana Pavlović, Emilija Resanović, Milan Mitrović Makabi, Nenad Milojević i Jelena Pešić.

Likovnu koloniju svečano je otvorila zamenica predsednika gradske opštine Grocka Živadinka Avramović, koja je ujedno predsednica Saveta 19. Likovne kolonije. Zamenica predsednika Živadinka Avramović  pozdravila je prisutne i požela dobrodošlicu na predstojećim 49. Gročanskim svečanostima.

Prisutnima se takođe obratila Zorica Atić, direktorka Centra za kulturu Grocka i selektor Likovne kolonije, koja je istakla značaj Likovne kolonije za očuvanje kulturnog i istorijskog nasleđa Grocke.

U okviru programa prisutnima su se predstavili  učenici Osnovne muzičke škole Grocka , koju su u prethodnom periodu postigli zavidne rezultate na nacionalnom i regionalnom nivou.

Klavirski duo „Veseli prstići“, koji čine Milica Mitrović i Dajana Stanić, izvele su kompoziciju Ples šećerne vile, a učenica Muzičke škole Tamara Simonović odsvirala je  na violini kompoziciju Tužna pesma. Takođe je Ivan Pavlović  učenik Osnovne muzičke škole iz Grocke izveo  na gitari numeru  Jedan dan u novembru, kompozitora Bruer-a.

Po završetku  svečanog programa prisuttni su imali priliku da u maloj sali gradske opštine Grocka pogledaju izložbu radova sa prethodnih kolonija, uz druženje i koktel.

Povodom svečanog otvaranja 19. Likovne kolonije u centru Grocke u 21 čas nastupio je atraktivni beogradski neo-etno sastav „Vrelo“., koji kombinuje tradicionalni etno zvuk sa modernim muzičkim pravcima.Vrelo“ čine Brankica Ivanković, Maja Martić, Marijan Bizumić, vokali, Ivana Jovanović, vokal,harmonika, klavijature, Nataša Tomić, aranžmani, tekstovi, vokal, Zlatko Sakulski, bubnjevi, udaraljke i Stanko Tomić, aranžmani, tekstovi, bas gitara,gitara.

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka