Otvoren šahovski turnir ,,Grocka open“ 2015

0

Tradicionalni šahovski turnir u okviru 48. Gročanskih svečanosti  ,,Grocka open“ 2015  u organizaciji Gradske opštine Grocka uz tehničku podršku Šahovskog kluba ,,Grocka“ , otvoren je u 17 časova u svečanoj sali Osnovene škole,,Ilija Garašanin“ u  Grockoj.

Ovoj manifestaciji prisustvovali su članovi opštinskog veća Živadin Mitrić i Miodrag Rakić, koji je član je upravnog odbora Šahovskog saveza Beograd i direktor JP ,,Vodovod i kanalizacija“  Grocka Slavoljub Stevanović, koji je predsednik Šahovskog kluba u Grockoj.

Član opštinskog veća Živadin Mitrić je pozdravio  učesnike turnira i sve prisutne, poželeo im sreću, a zatim svečano otvorio turnir povlačenjem prvog poteza i tom prilikom izjavio:

-Želim da Vas pozdravim u ime predsednika Gradske opštine Grocka  Stefana Dilberovića, u ime opštinskog rukovodstva i poželim što bolji plasman na turniru.

Miodrag Rakić je pozdravio takmičare, kao i sve učesnike iz inostranstva i poželeo im uspeh u takmičenju, dok je glavni sudija Nebojša Baralić posle pozdravne reči, upoznao takmičare sa pravilima turnira.

,,Grocka open“ 2015 šahovski turnir se igra po FIDE pravilniku. Tempo igre je 90 minuta po igraču za  40 poteza i 15 minuta do kraja partije, uz 30 sekundi bonifikacije po svakom odigranom potezu, počevši od prvog. Na turniru učestvuje 51 takmičar,od toga 10 učesnika sa međunarodnim šahovskim titulama, 1 velemajstor, 5 internacionalnih majstora i 4 FIDE majstora.  Sudije  turnira su Nebojša Baralić, koji je međunarodni sudija FIDE,  Miloš Lazović i Janko  Babić. Koordinatori turnira su Boban Božinović i Slavoljub Stevanović.

Turnir je danas svečano otvoren kada se igralo prvo kolo a trajaće do 31. jula. Odigraće se devet kola po Švajcarskom sistemu.  Gradska opština Grocka obezbedila je besplatno učešće  osvajačima medalja na kadetskom prvenstvu Srbije, u pojedinačnom takmičenju. Ukupan fond nagrada iznosi 187 500 dinara, raspoređen na 10 redovnih i 15 specijalnih nagrada.  Šahovski savez Beograda vršio je prenos partija  uživo.

Favorit turnira po rejtingu je velemajstor Boško Abramović, nekadašnji selektor i reprezentativac.

DSC_8298 DSC_8309 DSC_8336 DSC_8339 DSC_8343 DSC_8363 DSC_8371 DSC_8383

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka