Održano 30. Savetovanje voćara i vinogradara

0

U okviru 49. Gročanskih svečanosti danas je u velikoj sali Skupštine opštine Grocka održano 30. Savetovanje voćara i vinogradara, u organizaciji gradske opštine Grocka i Instituta PKB „Agroekonomik“.

Samim tim što se Savetovnje organizuje već tri decenije, govori o tradiciji  i viskoprocentnoj zastupljenosti  voćarstva na našoj opštini, a to potvrđuje i to što smo  prvi u Srbiji po proizvodnji kajsije, breskeve i trešnje, treće mesto zauzimamo  po proizvodnji jabuke i peto mesto po proizvodnji kruške.

Ovogodišnje Savetovanje voćara i vinogradara  svečano je otvorio predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je ovo prilikom pozdravio prisutne i istako značaj edukativnih predavanja za unapređenje proizvodnje voća i grožđa na teritoriji opštine Grocka.

Prisutnima se takođe obratio direktor Instituta PKB „Agroekonomik“, dr Petar Stojić, a nakon toga stručnjaci iz oblasti voćarstva govorili su o merama i tehnologijama koje doprinose boljem uzgoju voća.

U centru Grocke, danas je takođe,  izložen  Sajam poljoprivredne mehanizacije, koji su po završetku predavanja posetili predsednik opštine Grocka  Dragoljub Simonović i rukovodstvo opštine.Predsednik Simonović je sa svojim saradnicama obišao izložnu mehanizaciju i razgovarao sa izlagačima, koji su mu predstavili prodajne kapacitete svojih preduzeća.

Tim povodom Poljoprivredna škola PKB Krnjača demonstrirala je tehnički pregled atomizera i prskalica.

 

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka