Poziv na svečano otvaranje 47. Gročansih svečanosti

0

Pozivamo sugrađane da sutra posete Grocku i prisustvuju zvaničnom otvaranju ovogodišnjih Gročanskih svečanosti koje je predviđeno za 19 časova svečanim defileom Kulturno umetničkih društava iz svih krajeva naše opštine među kojima su: KUD „Boleč“; KUD „Zaklopača“; KUD „Vinča“; KUD „Saša Todorović“ iz Leštana; KUD „Okarina“ iz Grocke; KUD „Stevan Štrbac“ iz Vrčina kao i dva Kulturno-umetnička društva iz Kaluđerice: „Dukat“ i „Šumadinac“.

 

 Defile će se kretati Bulevarom oslobođenja od Platoa Ilije Garašanina (preko puta crkve Sv. Trojice) do bine na platu ispred zgrade Skupštine opštine Grocka gde će uz podizanje zastava i fanfare Predsednik Gradske opštine Grocka, Stefan Dilberović svečano otvoriti 47. „Gročanske svečanosti“.

 

Potom će u večernjem programu uslediti smotra kulturno-umetničkih društava, etno grupa i pevača narodne muzike, dok će se istovremeno odvijati i takmičenje za ovogodišnju najbolju rakiju kajsijevaču.

 

Podsećamo sugrađane da će ovogodišnji etno bazar biti otvoren od 16 do 20 časova na kojem se mogu upoznati sa zanatskim narodnim rukotvorinama naših sugrađana i iste kupiti.

 

Takođe, apelujemo na sugrađane koji u Grocku dolaze privatnim automobilima da će Bulevar oslobođenja biti zatvoren za saobraćaj.

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka