Šesti po redu „Lov soma na bućku“ u Grockoj

0

U nedelju, 30. jula od ranih jutarnjih sati u Grockoj je otpočeo tradicionalni, šesti po redu „Lov soma na bućku“ u organizaciji nautičkog kluba „Dunavac“ i Saveza Bućkaroša, k i podrškom Gradske opštine Grocka. Iako je vreo letnji dan bio topliji nego što rečni „brka“ voli i ulov zbirno nije bio veliki, ulovljen je kapitalni primerak soma od 26.7kg – najveći do sada u Srbiji računajući i 6 godina unazad.

Isplovilo je ukupno 32 ekipe sa takmičarima širom Srbije, a bilo je ekipa i iz Mađarske. Svega 5 ekipa se vratilo na obalu sa ulovom koji je iznosio ukupno 49.1kg. Treće mesto su osvojili Imre Koso i Bata Fereng iz Segedina, Mađarska, ulovom od 5.2kg, a nagradu im je dodelio Bogomir Kubinjec iz Saveza bućkaroša Srbije. Drugo mesto su osvojili Petar Srok i marko Grujić iz zemuna sa ulovom od 6.2kg, a nagradu im je uručio predsednik SO Grocka Stefan Dilberović.

Zasluženo prvo mesto za neverovatan ulov od 30.1kg i najveći primerak soma od 26.7kg osvojili su Miodrag Obradović i Darko Lazić iz Krčedina, kojima je čestitao i uručio pehar i nagradu u viduelektro-motora za čamac predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka