Čamac za pobednika takmičenja u kuvanju riblje čorbe

0

Tradicionalna i višedecenijska manifestacija, nadaleko poznata kao „Zlatni kotlić Dunava“ i ove godine, u okviru jubilarnih 50. „Gročanskih svečanosti“, održava se na Ilindan, 2. avgusta na Dunavskom keju u Grockoj.

Uz brojnu publiku i učesnike iz različitih krajeva Srbije, takmičenje u kuvanju riblje čorbe održava se pod budnim okom žirija, koji ocenjuje i ukus, i miris čorbe.
To nije ni malo lak zadatak, jer je konkurencija velika, a takmičari su vrsni i iskusni kuvari riblje čorbe.

Ove godine, budući da je reč o jubilarnim „Gročanskim svečanotstima“, Organizacioni odbor Svečanosti obezbedio je za pobednika takmičenja u kuvanju riblje čorbe, vrednu nagradu. Reč je o čamcu izvanrednog kvaliteta, koji predstavlja pravu malu „jahticu“, za sve ljubitelje reke i rečnih sportova.

Čamac se izrađuje od poliestera i poseduje međunarodni CE sertifikat i GL (Germanisher Loyd) sertifikat. Dobijanjem ovih sertifikata omogućena je prodaja ovog čamca u zemljama Evropske unije.

Osnovne karakteristike i dimenzije čamca su:
– dužina 5,65 m
– širina 1,40 m
– dubina 0,55 m
– gaz 0.05 m
– težina 240 kg
– nosivost 685 kg.

 

Takođe, završnog dana 50. „Gročanskih svečanosti“, 2. avgusta, nakon takmičenja u u kuvanju riblje čorbe, koje se održava u terminu od 16 do 20 časova, na Dunavskom keju u Grockoj uslediće spektakularni  koncert poznatih estradnih umetnika Ane Bekute i Miroslava Ilića, sa početkom u 20:15 časova.

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka