Završene 46.Gročanske svečanosti 2013

0

U petak 2. Avgusta svečano su zatvorene 46. Gročanske svečanosti 2013.
Programzavršnog dana Gročanskih svečanosti bio je raznolik. U ranim jutarnjim časovima na obali Dunava održano je takmičenje seniora u sportskom ribolovu, a od 10,00 časova i dečije takmičenje u sportskom ribolovu.
Prvo takmičenje u spremanju lovačkog gulaša startovalo je u 16,00 časova na obali Dunava dok se istovremeno u centru odigravalo takmičenje u borilačkim veštinama karateu, kik-boksu i džudou. Zlatni kotlić Dunava 2013 – takmičenje u kuvanju riblje čorbe počelo je u 17,00 i okupilo je 52 ekipe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.
Na Dunavskom keju u 20,00 časova počeo je svečani deo programa. Na samom početku , gledaoci su mogli da vide dečiju modnu reviju domaćih proizvođača garderobe. U nastavku večeri usledio je bogat estradni program, u kojem su učešće uzeli: pobednica takmičenja pevača amatera Biljana Savić, Bojan S, Aleksandra Dabić, Katarina Živković, Ekstra Nena i Igor Lugonjić.
Iste večeri, nakon proglašenja pobednika u spremanju riblje čorbe, Gradska opština Grocka iskoristila je priliku da Predragu Jankoviću Zmaju uruči plaketu, čamac i ribolovačku opremu za nesebičan u junački podvig u sprečavanju ekološke katastrofe u martu ove godine u Grockoj.
Na ovaj način ,Gradska opština Grocka iskoristila je priliku da, pored nagrade koju je dobio za „Ekološki podvig godine“,koju dodeljuje radio Beograd zahvali Zmaju za sve ono što već decenijama čini za Grocku i njene građane.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka