Završen turnir u šahu

0

U Svečanoj sali Osnovne škole „Ilija Garašanin“ tokom nedelje, 1. avgusta odigrao se ovogodišnji turnir u šahu. Veliki broj mladih takmičara pozdravio je i poželeo im sreću zamenik predsednika opštine, Dejan Vlašković.

Takmičenje je bilo organizovano u saradnji opštine Grocka i gročanskog šahovskog kluba An Pasan u tri kategorije, pioniri, omladinci i kadeti.

U kategoriji omladinaca, odnosno šahista od 2003. do 2008. godišta prvo mesto osvojio je Luka Ristić iz šahovskog kluba Beograd. Drugo mesto zauzeo je Aleksandar M. Radojičić iz šahovskog kluba Beograd. Treće mesto pripalo je Jovanu Petkoviću iz šahovskog kluba Beograd.

U kategoriji kadeta, odnosno šahista od 2009. do 2012 godišta prvo mesto osvojio je Boško Steefanović iz šahovskog kluba Beograd. Drugo mesto zauzeo je Mihajlo Ilić iz šahovskog kluba Grocka. Treće mesto pripalo je Mihajlu Janičiću iz šahovskog kluba Beograd.

U kategoriji pionira, odnosno takmičara godišta od 2013. do 2016. prvo mesto zauzeo je Vuk Čolović iz šahovskog kluba Beograd. Drugo mesto pripalo je Mateji Jokiću iz šahovskog kluba Kragujevac a treće mesto zauzeo je Aljoša Kanački iz šakovskog kluba  Pančevo.

Direktor ovogodišnjeg turnira bio je Zoran Bilbija a glavni sudija i kontrolor Dragan Babić

Nagrade najboljima u tri kategorije podelio je član opštinskog Veća zadužen za sport, Milan Marković.

Fotografije sa turnira možete pogledati OVDE.

Share.

Leave A Reply

© 2024 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka