XVII Večeri borilačkih veština i Kjokušinkaji trofej Beograda 2018

0

U organizaciji Kjokušinkai saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Sekretarijata za sport grada Beograda, kao i uz podršku Sportskog saveza Srbije u KSC Šumice, 29.09.2018. godine održane su XVII Večeri borilačkih veština i Kjokušinkaji trofej Beograda 2018.

Ovaj značajan sportski događaj otvorio je Dr Mirko Kantar načelnik Odeljenja za razvoj i unapređenje sistema sporta, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Delegacija GO Grocka, koju su činili gospođa Živka Đorđević Komlenac, sekretar Sportskog saveza Grocke i gospodin Vlado Radovanović predsednik Sportskog saveza Grocke, je svojim prisustvom uveličala ovu manifestaciju i prižila podršku reprezentativcima Srbije koju su dobrim delom činili članovi Kjokušinkai kluba „Tigar“ iz Grocke.

U revijalnom delu, sada već tradicionalnih XVII Večeri borilačkih veština nastupilo je preko 150 učesnika, koji su predstavili svoje veštine iz rvanje, brazilske džiu džice, okinava karatea, ving čuan-a, mačevanja, džitkundo-a i aikidu-a. U takmičarskom delu, kjokušinkaji trofej Beograda 2018, nastupilo je 90 boraca, 77 juniora i 13 seniora, reprezentativaca Austrije, Bugarske, Irana, Rumunije, Rusije, Crne Gore, Republike Srpske i Srbije. Beogradska publika je imala priliku da odgleda sjajne mečeve. Kjokušinkaji trofej Beograda 2018 osvojio je najbolji borac turnira, naš reprezantativac Radomir Patrnogić, član Kjokušinkai kluba Beograd. Ostali rezultati:

Dečaci 6-7 godine, -25 kg

 1. Đorđe Pantelić (Srbija)
 2. Filip Maran (Austrija)
 3. Ljubomir Janev (Bugarska)

Devojčice 6-7 fodine, -30 kg

 1. Melisa Neziri (Austrija)
 2. Jana Lalić (Srbija)
 3. Aleksija Janeva (Bugarska)

Devojčice 8-9 godina, -35 kg

 1. Lenka Obradović (Srbija)
 2. Miroslava Medvedeva (Austrija)

Devojčice 10-12 godina, +40 kg

 1. Lora Krasteva (Bugarska)
 2. Jekta Mirkeh Dalvand (Iran)
 3. Milica Gajičić (Srbija)

Dečaci 12-13 godina, -35 kg

 1. Nikolaj Nikolov (Bugarska)
 2. Vuk Lalić (Srbija)
 3. Artem Pimenov (Rusija)

Devojčice 14-16 godina, -55 kg

 1. Marina Tatarnikova (Rusija)
 2. Anđela Lalić (Srbija)
 3. Viktorija Nikolova (Bugarska)

Članovi Kjokušinkai kluba „Tigar“ iz Grocke koji su i Reprezentativci Srbije, od osam takmičara šest je trijimfovalo. Osvojena su: dva zlata, tri srebra i jedna bronza.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka